piszczenie na zimnym silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
piszczenie na zimnym silniku
witam, coś piszczy pod maską, od razu napisze ze tak uzyłem szukajki i wszyscy tam ciężko się rozwodzą ze to albo alternator albo pompa wody piszczy itd, wczoraj sciagnąłem pasek napędzający pompe wody i alternator i bez zmian, pisk i tak się pojawia :/ taki metaliczny gwizd, trwa to juz jakies 3 tygodnie zaczeło się po długiej trasie gdzie cały czas padał deszcz, postawiłem golfa pod blokiem na noc zszedłem na dól rano następnego dnia odpaliłem i zaczeło piszczeć trwa to jakies 20-30 sekund i przestaje , co ciekawe, piszczy najbardziej na postoju gdy cofam albo ruszam piszczenie maleje, podczas wolnej jazdy na zimnym silniku jeszcze chwile je słychać i potem zanika co to może być ??
- Paweł Marek
- V.I.P.
dziwna sprawa panowie wczoraj rano odpaliłem golfa i cisza zero piszczenia nawet delikatnego cichutko, ale dla pewności zdjąłem obudowe paska rozrządu i odpaliłem silnik, słychać było że coś delikatnie szumi, zgasiłem popsikałem rolke od paska rozrządu WD40 odpaliłem i zero jakiegokolwiek szumu, więc wydaje mi się że o ona jest głownym bohaterem całego zamieszania, dzięki wszystkim za podpowiedzi pozdro
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b4822a054c7a1c7.html[img]