odkrecenie sruby koła pasowego wałka rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
odkrecenie sruby koła pasowego wałka rozrządu
w która stronę się odkręca śrubę na kole pasowym od wałka rozrządu w 1,4 abd
bo planuje zmienić uszczelniacz na wałku rozrządu a ona ani drgnie
panowie podpowiecie jak to zrobić bo już rozważałem nagrzewanie palnikiem
bo zdaje mi sie ze ktoś to na klej wpakował
bo planuje zmienić uszczelniacz na wałku rozrządu a ona ani drgnie
panowie podpowiecie jak to zrobić bo już rozważałem nagrzewanie palnikiem
bo zdaje mi sie ze ktoś to na klej wpakował
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
- Paweł Marek
- V.I.P.

Ja miałem wałek w ręce, to wówczas koło pasowe bokiem do imadała (przez blachę z aluminium) i porządny klucz. A na aucie to musisz zablokować koło jakoś. Lekko nigdy nie jest.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
panowie mam klej do gwintów specjalny zrywany firmy k2
mam dobry klucz który jest tak doszlifowany aby nie miał z przodu podtoczenia zmniejszającego powierzchnie docisku
a o tą śrubę co kolega wyżej opisał o która się opierał ja tez tak robiłem ale dałem spokój bo bym w końcu wyłupał odlew
a z tym kluczem to dobry pomysł mam możliwość dorobienia takiego ale myślałem ze dam rade bez
panowie proszę napiszcie w która stronę zegara się odkręca tą śrubę
czy to lewa czy prawa bo sam nie wiem
mam dobry klucz który jest tak doszlifowany aby nie miał z przodu podtoczenia zmniejszającego powierzchnie docisku
a o tą śrubę co kolega wyżej opisał o która się opierał ja tez tak robiłem ale dałem spokój bo bym w końcu wyłupał odlew
a z tym kluczem to dobry pomysł mam możliwość dorobienia takiego ale myślałem ze dam rade bez
panowie proszę napiszcie w która stronę zegara się odkręca tą śrubę
czy to lewa czy prawa bo sam nie wiem
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km