słaba klima i kontrolka pasów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

seelk
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

słaba klima i kontrolka pasów

Post autor: seelk » sob lip 11, 2009 22:39

Witam!
Postanowiłem założyć dzisiaj wzmacniacz i schowałem sobie w bok obok siedzenia tylnego pasażera (auto 3d). Co się okazało ku mojemu zdziwieniu- w kabelek łączący pasy z komputerem był wpięty rezystor, który imitował podpięcie do napinacza pasów. Wyciągnąłem rezystor, moze nie potrzebnie i mam teraz błąd, ale z kolei nie wiem czy gdyby coś się stało czy by zadziałał napinacz?
Czy usunięcie błędu na kompie i ponownie wpięcie rezystora wystarczy czy lepiej się tym zająć lepiej?

Druga sprawa to taka, że wyciągnąłem panel klimatyzacji żeby mieć łatwiejszy dostęp do radia i po wpięciu odczuwał różnicę w mocy działania. Wcześniej na trybie auto miałem całkiem mocny powiew, a teraz żeby osiągnać to samo muszę ustawić sobie praktycznie na maxa.
PS. Czy jest możliwe złe wpięcie wtyczek?

Z góry dzięki za pomoc! :pub:

Awatar użytkownika
artur1902
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: artur1902 » sob lip 11, 2009 23:01

ktoś wpiał rezystor bo napinacze były wystrzelone...
myśle ze jak wepniesz rezystor i wykasujesz błąd to bedzie ok

Old volkswagen's never die...

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » sob lip 11, 2009 23:41

Klima manualna? To poluzował się opór linki sterującej nawiewu. Wystarczy obejrzeć co się poluzowało i wyregulować. Tylko że Kolega pisze "w trybie AUTO czyli Climatronic. Tu może pomóc tylko VAG.
No i te wtyczki: w VW są stosowane wtyczki, które najczęściej nie można wpiąć "na odwrót".
Ostatnio zmieniony sob lip 11, 2009 23:44 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.

seelk
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: seelk » sob lip 11, 2009 23:45

Climatronic.

Znalazłem coś takiego, jutro pójdę zobaczyć czy to coś pomoże:
Zapłon wyłączony. Nacisnąć równocześnie guziki [zamknięty obieg powietrza] oraz [ECON] i przytrzymać minimum 3 sekundy. Trzymając przyciśnięte włączyć zapłon. Diagnoza zostanie przeprowadzona. Na koniec na wyświetlaczu climatronica po prawej stronie pojawi się liczba błędów a po lewej stronie kod błędu. Przełączamy pomiędzy nimi guzikiem [temperatura +] Gdy z lewej strony pojawi się kod 000 oznacza to, że nie ma więcej błędów. Przytrzymując guzik [ECON] na dłużej niż 3 sekundy czyścimy pamięć błędów. Poprzez krótkie naciśnięcie guzika [ECON] powracamy do normalnego trybu.
444 żadnych błędów w pamięci
000 Koniec listy błędów
/tekst zapożyczony z postu użytkownika jjacekkx/

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz lip 12, 2009 00:44

Racja! Ich habe vergessen!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”