Pompa wody

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
omlet161
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Pompa wody

Post autor: omlet161 » pt lip 10, 2009 13:02

Mam takie pytanko, a mianowicie ostatnio kupiłem nowy silnik do swego golfa jest to ADY z 96 roku. Poprzednio miałem 2E i pompa wody w tamtym silniku obacała sie praktycznie bez oporu i bez dzwięku. Ta która siedzi w ADY chodzi ciężej ale bez znaczych oporów i słychać lekkie skrzypienie więc pomyslałem ze moze przełoże tą z 2E?? Dobry pomysł czy może zostawić to wszystko tak jak jest??

Awatar użytkownika
jablonski89
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: jablonski89 » pt lip 10, 2009 13:32

wymien na nowa. chytry dwa razy traci

VAG-COM oraz Poski VAG; sluze pomoca

Awatar użytkownika
omlet161
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: omlet161 » sob lip 11, 2009 07:01

Ok dzisiaj pojade i kupie nową. Mam jeszcze takie pytanie - czy w 2E i w AGG bo taki jest kod nowego silnika(pomyłka z tym ADY) rozrusznik i alternator są inne, chodzi mi o przewody z instalacji elektrycznej które do nich dochodzą w 2e miałem na alternatorze jedną wtyczkę a na rozruszniku dwie jedna mała druga duża czy w AGG alternator i rozrusznik był taki sam??

Awatar użytkownika
jablonski89
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: jablonski89 » sob lip 11, 2009 09:23

musisz poprosic kogos kto ma etke. wtedy Ci sprawdzi. a co do pompy to nie ma co sie bawic w zamienianie. pojezdzisz misiac i zacznie wyc albo cieknac. nie ma to senu. jak bedziesz wyminial pompe to wymien tez termostat. bo to czesto sie psuje.
pzdr

VAG-COM oraz Poski VAG; sluze pomoca

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”