Zasilanie pompy paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Asin
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Zasilanie pompy paliwa

Post autor: Asin » pt lip 10, 2009 18:50

Podłączyłem dziś nową pompę ale w dalszym ciągu samochód nie odpala (paliwo nie dochodzi do silnika). Oto moje spostrzeżenia : Podczas pierwszego włączenia zapłonu pompa zaczęła działać(buczenie). Niestety silnik nie uruchomił się. Teraz tylko coś tam trybi jak kręcę rozrusznikiem. Co dziwne, tak jakby nie dochodziło napięcie do pompy (sprawdzałem). Ponoć jest od tego jakiś przekaźnik. Nie wiem niestety gdzie on jest i jak sprawdzić czy działa tak jak powinien. Wskaźnik paliwa mi działa, jeśli to ma jakieś znaczenie. Bezpieczniki te przy drzwiach i akumulatorze są ok. Podłączałem parę dni temu pod vaga i wyskoczył tylko jeden błąd. Jakiś tam czujnik od kontroli wybuchu paliwa czy coś takiego. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Wszyscy, których przyprowadziłem do samochodu rozkładają tylko ręce.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pt lip 10, 2009 20:16

Asin pisze:Podłączyłem dziś nową pompę
Z jakiego powodu wymieniałeś pompe?

Asin
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Asin » pt lip 10, 2009 20:19

Myślałem, że nie działa, bo nie buczała. Podłączyłem dziś na krótko i jednak śmiga. Tak że to nie pompa.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lip 10, 2009 20:43

Najpierw zobacz czy jest iskra. Pompa nie ruszy jeśli nie działa czujnik położenia wału i nie daje sygnału do wytworzenia iskry, z tym że to powinno wyjść na VAG-u

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Asin
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Asin » pt lip 10, 2009 20:52

Hmmm no nic takiego nie wyszło :/ A jeśli padł przekaźnik od pompy paliwa ? Myślicie, że to prawdopodobne ?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lip 10, 2009 20:53

jeśli pompa włącza się na chwilkę po włączeniu zapłonu to przekaźnik będzie ok.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Asin
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Asin » pt lip 10, 2009 21:10

Właśnie się nie włącza. Po podłączeniu nowej tylko za pierwszym razem coś zabuczało. Później nic. No i sprawdzałem czy dochodzi napięcie do niej, też nic.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lip 10, 2009 21:25

skoro tak to trzeba go sprawdzić - podmienić, zrozumiałem z początku tematu że włącza się po przekręceniu kluczyka na chwilkę.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”