cos jakby skrzypi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

cos jakby skrzypi

Post autor: DmX_81 » śr sty 25, 2006 20:52

strasznie zaczelo mnie denerwowac cosik... chodzi o to , z ejak naciskam na pedal gazu, na pedal hamulca... i w miare przyciskania - czuc skrzypienie bardzo wyrazne - to takie uczucie jak sie chodzi po sniegu w mrozie, to pod butami slychac i czyc skrzypienie - ja tak samo mam jak naciskam na pedaly :goof:

===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » śr sty 25, 2006 20:54

Moze masz cały zestaw pedałów luźny, sprawdź dokładnie i podokręcaj śruby, weź także olej i polej wszystkie sworznie przy pedałach (chodzi o ruchome części) powinno pomóc...

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » śr sty 25, 2006 21:02

ok, bede musial poszukac jakiegos garazu bo na dworze mrozik....w sumie to mam chyba dosyc duzo "ruchomych" czesci do podkrecenia :P przegub chyba, bo na skreconych kolach przy dawaniu gazu stukniecie jest.... buczenie lozyska....bleee niech sie tylko rmoz skonczy

(O===vw===O)

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » śr sty 25, 2006 21:05

Mrozy to są straszne, przez nie nasze autka się psują :P Najlepiej po zimie zrób sobie kapitalny remont pojazdu, najlepiej rozłożyć go na częśći i złożyć od początku :P żartuję :grin:

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » śr sty 25, 2006 22:49

ty mi tu nie zartuj hehe - mialem tak wlasnie z calym przednim zawieszeniem (1500zl w plecy)ale od tego czasu cos i tak niedorbego slychac jakies stuki czasem itd... blee, serio najchetniej bym je cale rozebral - posprawdzal cos ie nie nadaje juz do uzycia i wymienil.. i skrecil

(O===vw===O)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”