Brak napięcia na pompe paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lukaszmacher
Mały gagatek
Mały gagatek

Brak napięcia na pompe paliwa

Post autor: lukaszmacher » śr lip 08, 2009 08:24

Witam!!
Mam problem z seatem cordobą 1.6 benzyna+ gaz a mianowicie nie dochodzi napięcie do pompy paliwa,sprawdziłem bezpiecznik i przekaznik i są dobre,na stykach 30 i 87 napięcia są ale do pompki niedochodzi,co mam sprawdzic i jak sprawdzic ???prosze o pomoc i z góry dziękuje

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr lip 08, 2009 08:41

między przekaźnikiem a pompką powinieneś mieć jeszcze jeden bezpiecznik , a sterowanie przekaźnika pompki jest od sterownika , napięcie na pompce jak włączysz zapłon a nie odpalisz silnika pojawia się tylko na chwilkę , potem sterownik to napięcie odcina jeśli silnik nie zostanie uruchomiony , sprawdź jeszcze raz czy w momencie przekręcenia kluczyka na zapłon nie pojawi się na chwile napięcie

lukaszmacher
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lukaszmacher » czw lip 09, 2009 10:35

Witam!
sprawdziłem bezpiecznik i przekaznik i są dobre,zauważyłem ze po przekręceniu słychac załączenie przekaznika a po chwili rozłączenie ale dlaczego niedochodzi do pompki napięcie????jest jeszcze cos po drodze???jakis bezpiecznik???prosze o pomoc i z góry dziekuje

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lip 09, 2009 10:58

Może być rownież niesprawne odcięcie pompy założone żeby nie chodziła podczas pracy na LPG. Zeby je znaleźć trzeba by prześledzić kabel czerwono -żółty zasilający pompę. Pewnien jesteś że prąd do pompy nie dochodzi? Jeśli nie uruchomisz silnika to ten prąd po chwilce zaniknie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”