Opuszczone drzwi kierowcy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Misza86
Mały gagatek
Mały gagatek

Opuszczone drzwi kierowcy

Post autor: Misza86 » śr lip 08, 2009 12:13

Witam. Mam taki problem. W drzwiach lewych, przednich od kierowcy zawias górny ma troche luzu i przez to po otwarciu drzwi opuszczają się do dołu tylko na górnym zawiasie dolny trzyma dobrze. Po zamknięciu drzwi wskakują po zamku na swoje miejsce. Da się to jakos wyregulować czy trzeba wymieniać górny zawias?

Awatar użytkownika
ŁukaszMan
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ŁukaszMan » śr lip 08, 2009 13:35

Żeby wyregulować drzwi z przodu w Mk3 to musisz rozebrać troche deske rozdzielczą, bo tylko wtedy dostaniesz się do śrub. Gdzieś na forum było o regulacji drzwi i fotki do tego też były poszukaj troche na pewno znajdziesz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lip 08, 2009 15:34

Misza86, zawias ma trochę regulacji w miejscu gdzie jest przykręcony do słpuka z przodu. Zęby go odkręcić i przesunąć w przód trzeba zdjąć drzwi, czyli odkręcić je z obu zawiasów. Ale to półśrodek. U mnie po paru takich działaniach pojechałem na szrot i kupiłem idealne za 20 zeta sztuka. Staraj się brać z drzwi prawych (bo mniej zużyte) ale z wersji 4 dzrwiowej - one są trochę inne w konstrukcji prostsze i trwalsze i symetryczne, tak że założysz normalnie do lewych drzwi.
O takie mi chodzi http://allegro.pl/item666911030_zawias_ ... f_iii.html
jak ja kupowałem facet się kłócił że od prawych do lewych nie pasuje, ale pasuje zapewniam cię

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”