Jak w temacie...
chciałem zamontować szeroki hokej do Golfa 3. Zakupiłem oczywiście podróbę z allegro, ponoć firma JOM. Po zdemontowaniu mojego wąskiego oryginału założyłem tego JOM'a. Wszystko było by OK, jednak hokejka bardzo luźno siedzi w otworach zderzaka i musiałem ją zdjąć żeby jej nie zgubić na pierwszej nierówności.
Zastanawiam się jak ją zamontować, żeby siedziała mocno na swoim miejscu (tak jak wąski oryginał). Pomóc jej wkrętami czy jak ? Robił ktoś takie coś ze swoim hokejem?
Z góry dzięki za pomoc...
Szeroki hokej VR6 - wypada z zaczepów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Szeroki hokej VR6 - wypada z zaczepów
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re
Tak myślę, że zdejmę cały zderzak i po zamontowaniu szerokiego hokeja w wersji badziew z allegro złapię go od spodu do zderzaka krótkimi wkrętami w miejscach gdzie wchodzą zaczepy do zderzaka. Może jakoś to będzie...
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
Re: Szeroki hokej VR6 - wypada z zaczepów
parę wkrętów się przyda na pewno, ja nawet przy średnim hokeju miałem 2 wkręty fabrycznie. co do pękania to coś mi sie nie chce wierzyć, bo ten sam JOMa mam i jakoś dzielnie znosi krawężniki. Skoro wam pęka tak często to może czas zastanowić się nad stylem jazdy( podjeżdżaniem pod krazwężniki)?Razal pisze:Jak w temacie...
chciałem zamontować szeroki hokej do Golfa 3. Zakupiłem oczywiście podróbę z allegro, ponoć firma JOM. Po zdemontowaniu mojego wąskiego oryginału założyłem tego JOM'a. Wszystko było by OK, jednak hokejka bardzo luźno siedzi w otworach zderzaka i musiałem ją zdjąć żeby jej nie zgubić na pierwszej nierówności.
Zastanawiam się jak ją zamontować, żeby siedziała mocno na swoim miejscu (tak jak wąski oryginał). Pomóc jej wkrętami czy jak ? Robił ktoś takie coś ze swoim hokejem?
Z góry dzięki za pomoc...