golf 1.8 gx spalanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

robertoo19
Nowicjusz
Nowicjusz

golf 1.8 gx spalanie

Post autor: robertoo19 » wt lip 07, 2009 16:24

witam panowie.. mam takie pytanie.. mam 2 z GX em pod maska pelny mechaniczny wtrysk(lambda, komp na podszyniu) .. wczesniej palil mi przyzwoicie bo gdzies ok 7 l po miescie.. po wycieciu katalizatora i od razu po wyjechaniu z garazu zobaczylem ze wskazowka szybciej spada w dol .. okazuje sie ze pali mi ok 10 przy tym samym trybie jazdy.. i moje pytanie to.... czy dzieje sie tak dlatego ze spaliny nie maja oporu (ktory powodowal katalizator) czy moze dlatego ze katalizator trzymal cieplo dla sondy a ta teraz niepoprawnie dziala( sonda w kolektorze) kat daleko za nia.. albo inne przyczyny .. pozdrawiam i z gory dzieki za ciekawostki

lucjan1102
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lucjan1102 » śr lip 08, 2009 09:49

terz mam golfa z gx i wywaliłem katalizator ale spalanie się nie zmieniło. i wyjęcie katalizatora tez nic nie dało poza troszke innym dzwiękiem

robertoo19
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: robertoo19 » śr lip 08, 2009 11:42

ok.. a co wspawales zamiast karalizatora.. i czemu u mnie tak sie stalo.. palil malo wycialem kata .. wspawalem rurke o tej samej srednicy no i po wyjechaniu z garazu pali wiecej.. wiec o co tu chodzi.. teoretycznie powinien palic mniej i nawet lepiej.. a tu pali wiecej a z tym jezdzeniem to duzo mu nie dodalo mocy.. nieznacznie.. pozdrawiam

[ Dodano: 08 Lip 2009 18:47 ]
a powiedzcie mi ile wasze gx/y pala tak mniej wiecej.. miasto/trasa/mieszane

nie wazne jest przy czym stoisz... wazne jak tym jezdzisz..

lucjan1102
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lucjan1102 » pt lip 10, 2009 09:08

tez wspawałem pustą rure , ale czemu ći więcej pali to dziwne troche, moze i dosc że to przes sąde coś mu sie porypało . a tłumiki masz wszystkie?

mój golf tak średnio pali ok 7 litrów przy noromalnej jezdzie , w trasie ok 6, a wmieście nie wiem musze kiedyś sprawdzic ale pewnie z 8 . 8,5 śiorbnie. wszystko zalerzy jak sie jezdzi.
jak mu dobrze pociśnie to i 10 , 11 chapnie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”