Silnik BCA, samochód słaby, pod lekką górkę w 2 osoby rozpędzony wyraźny brak przyśpieszenia począwszy od 4 biegu, dochodzi do 3300 obrotów i stoi mimo wdeptania gazu. Na prostej lub z górki osiąga maksymalne obroty i prędkości.
Objaw nasila się zwłaszcza po rozgrzaniu. Po nagłym wdepnięciu gazu do deski na niskich obrotach (2000) na 2 biegu czasem dzwoni, ale coś tam przyśpiesza.
Samochód miał wymieniane filtry, rozrząd, płyny, świece ok. 2 lata temu, zaraz po sprowadzeniu, regularny serwis (wymiana oleju).
Hamulce ok. Pompa paliwa pracuje bez problemu (tłoczy paliwo, ale nie mam jak sprawdzić wydajności i ciśnienia). Brak błędów na VAG.
Jakieś propozycje?
Brak mocy MK4 1.4 16V
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Jacek75
- Gadatliwa bestia

- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Brak mocy MK4 1.4 16V
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
-
Boogie
A jaki ma przebieg?
Spotkałem się z przypadkiem, że wydech "srał" już kawałkami kata (dzwonienie na niskich obrotach) i jeden z kawałków przytkał wylot do rury. Silnik stracił moc, nie rozpędzał się na prostej powyżej 80km/h.
Po stuknięciu w puchę od spodu i rurę zaraz za kata, wysrał kawałek wkładu i ... odzyskał wigor. Po wyciągnięciu i rozpruciu puchy kata, wkład był chyba już w 6 kawałkach. Bez wkładu w puszce kata, silnik pracował od tego czasu normalnie - auto odzyskało MOC
Spotkałem się z przypadkiem, że wydech "srał" już kawałkami kata (dzwonienie na niskich obrotach) i jeden z kawałków przytkał wylot do rury. Silnik stracił moc, nie rozpędzał się na prostej powyżej 80km/h.
Po stuknięciu w puchę od spodu i rurę zaraz za kata, wysrał kawałek wkładu i ... odzyskał wigor. Po wyciągnięciu i rozpruciu puchy kata, wkład był chyba już w 6 kawałkach. Bez wkładu w puszce kata, silnik pracował od tego czasu normalnie - auto odzyskało MOC