NIE RÓWNA PRACA SILNIKA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Piterr9
- Mały gagatek

- Kontakt:
NIE RÓWNA PRACA SILNIKA
Posiadam golfa II 1.8 pf na wtrysku silnik nie równo pracuje co może być przyczyną??
- Piterr9
- Mały gagatek

- Kontakt:
sprwadzałem węże, mam filtr stożkowy. tak zabardzo to ja sie nie znam przespustnica jest w środku tej rury gumowej??
[ Dodano: 07 Lip 2009 00:27 ]
na zimnym i na ciepłym telepie silnikiem no moze mniej jak jest gorący
[ Dodano: 07 Lip 2009 00:27 ]
na zimnym i na ciepłym telepie silnikiem no moze mniej jak jest gorący
Moja dziewczyna jest zazdrosna o mojego mkII :) Uważa ,że poświęcam mu wiecęj czasu niż jej :)
- Paweł Marek
- V.I.P.

Skoro założony masz stożek to niewykluczone że trzeba doregulować skład mieszanki na przepływomierzu. A ogólnie - wszystkie rury i węzyki przy dolocie mają być szczelne, włączniki przy przepustnicy sprawne, przepływomierz sprawny elektrycznie i mechanicznie, rozrząd dobrze ustawiony i zapłon również, sprawny czujnik temperatury, dobre ciśnienie paliwa. To co wymieniłem to rzeczy najważnejsze i na 95 procent któraś z nich będzie przyczyną. Szukaj opisów pod hasłem digifant I, nawet niedawno widziałem pełny opis sprawdzania po kolei wszystkiego, większość zwykłym miernikiem.
Regulator obrotów możesz zostawić w spokoju jeśli to jest falowanie czy szarpanie na wolnych. On jak jest uszkodzony to powoduje że silnik przygasa po zdjęciu nogi z gazu, albo zgaśnie, ale jeśli nie zgaśnie to obroty są stabilne chć mogą być za niskie - zależy od stopnia uszkodzenia.
Regulator obrotów możesz zostawić w spokoju jeśli to jest falowanie czy szarpanie na wolnych. On jak jest uszkodzony to powoduje że silnik przygasa po zdjęciu nogi z gazu, albo zgaśnie, ale jeśli nie zgaśnie to obroty są stabilne chć mogą być za niskie - zależy od stopnia uszkodzenia.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

No to mozliwe że regulator, z reguły czyszczenie nic nie da. Znajdziesz w jego wlocie od lewej strony czyli dd strony przepływomierza małą śróbkę zalakierowaną w środku, pokręć nią ciut, z pół obrotu, jest szansa że pomoże, a nie to używka jakieś 8 dych.
Ostatnio zmieniony wt lip 07, 2009 23:18 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Odepnij regulatorowi wtyczkę jak silnik zmniejszy obroty lub nawet zgaśnie to już wiesz że coś działa. Przy tym brzęczy po włączeniu zapłonu. Awaria objawia się przygasaniem lub gaśnięciem po zdjęciu nogi z gazu na luzie. Absolutnie nie falowaniem i nie szarpaniem. Szukaj czego innego
- Piterr9
- Mały gagatek

- Kontakt:
Aha, odpinałem jak chodził smochód ta wtyczke od silniczka krokowego i coś zaczeło brzęczeć podpiołem i i przestało. a włśnie tak troche falują obroty
[ Dodano: 19 Lip 2009 13:55 ]
dodam ze jeszcze na weżyku który idzie mam włożone taki regulator jak do gazu zeby dawkować powietrze wcześniej to było zakrecone prawie na maxa i teraz jest otworzone na duża dake i jest lepiej ale i tak faluja obroty tylko teraz mi nie gaśnie.
[ Dodano: 23 Lip 2009 01:00 ]
nie mogę znaleść jak to sie sprawdza ze przepływomierz jest zepsuty :(nodpinam krokowie a obroty jak by wieksze
[ Dodano: 19 Lip 2009 13:55 ]
dodam ze jeszcze na weżyku który idzie mam włożone taki regulator jak do gazu zeby dawkować powietrze wcześniej to było zakrecone prawie na maxa i teraz jest otworzone na duża dake i jest lepiej ale i tak faluja obroty tylko teraz mi nie gaśnie.
[ Dodano: 23 Lip 2009 01:00 ]
nie mogę znaleść jak to sie sprawdza ze przepływomierz jest zepsuty :(nodpinam krokowie a obroty jak by wieksze
Moja dziewczyna jest zazdrosna o mojego mkII :) Uważa ,że poświęcam mu wiecęj czasu niż jej :)