PROBLEM Z KLIMATYZACJĄ!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- elblinkers
- Nowicjusz
PROBLEM Z KLIMATYZACJĄ!!!!!
Witam. Mam problem z klimatyzacją. Mianowicie kupiłem samochód jakiś miesiąc temu. Pojechałem z nim do serwisu klimatyzacji, gdyż nie chłodziła. Na miejscu sprawdzono jej szczelność a następnie nabito środkiem chłodzącym. Wszystko było ok chłodziła idealnie do dzisiaj. Wyjeżdżając włączyłem klimatyzację i stwierdziłem,że jest tak jak przedtem. Klimatyzacja chodzi ale nie chłodzi. Może mi ktoś powiedzieć w czym jest problem? Za nabicie klimatyzacji zapłaciłem 200zł i nie uśmiecha mi się wydawać dwóch stów ponownie.
Bardzo pilne.
Z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 05 Lip 2009 22:26 ]
Proszę POMÓŻCIE
Bardzo pilne.
Z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 05 Lip 2009 22:26 ]
Proszę POMÓŻCIE
Jeśli masz Climatronic'a to może masz włączone na ECON, czyli wtedy nie włącza się sprężarka i chłodzić nie będzie, daj na ustaniewnia AUTO i zobacz czy zacznie chłodzić.
Wiem że to może śmieszne rozwiązanie, ale osoby, które są zaraz po zakupie mogą tego nei wiedzieć.
A drugie rozwiązanie zrób sobie test, jeśli masz wersję Climatronic:
Zapłon wyłączony. Nacisnąć równocześnie guziki [zamknięty obieg powietrza] oraz [ECON] i przytrzymać minimum 3 sekundy. Trzymając przyciśnięte włączyć zapłon. Diagnoza zostanie przeprowadzona. Na koniec na wyświetlaczu climatronica po prawej stronie pojawi się liczba błędów a po lewej stronie kod błędu. Przełączamy pomiędzy nimi guzikiem [temperatura +] Gdy z lewej strony pojawi się kod 000 oznacza to, że nie ma więcej błędów. Przytrzymując guzik [ECON] na dłużej niż 3 sekundy czyścimy pamięć błędów. Poprzez krótkie naciśnięcie guzika [ECON] powracamy do normalnego trybu.
444 żadnych błędów w pamięci
000 Koniec listy błędów
/tekst zapożyczony z postu użytkownika jjacekkx/
Wiem że to może śmieszne rozwiązanie, ale osoby, które są zaraz po zakupie mogą tego nei wiedzieć.
A drugie rozwiązanie zrób sobie test, jeśli masz wersję Climatronic:
Zapłon wyłączony. Nacisnąć równocześnie guziki [zamknięty obieg powietrza] oraz [ECON] i przytrzymać minimum 3 sekundy. Trzymając przyciśnięte włączyć zapłon. Diagnoza zostanie przeprowadzona. Na koniec na wyświetlaczu climatronica po prawej stronie pojawi się liczba błędów a po lewej stronie kod błędu. Przełączamy pomiędzy nimi guzikiem [temperatura +] Gdy z lewej strony pojawi się kod 000 oznacza to, że nie ma więcej błędów. Przytrzymując guzik [ECON] na dłużej niż 3 sekundy czyścimy pamięć błędów. Poprzez krótkie naciśnięcie guzika [ECON] powracamy do normalnego trybu.
444 żadnych błędów w pamięci
000 Koniec listy błędów
/tekst zapożyczony z postu użytkownika jjacekkx/
Ostatnio zmieniony ndz lip 05, 2009 23:33 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.
- elblinkers
- Nowicjusz
byłeś w dobrym zakładzie od klimy czy u nabijaczy? problem może być prosty - uciekł Ci ponownie czynnik. w jaki sposób sprawdzali Ci szczelność? zobacz czy jak włączysz klimę załącza się sprzęgło sprężarki.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20575][img]http://www.motostat.pl/user_images/20575/icon1.png[/img][/url]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- elblinkers
- Nowicjusz