Witam wszystkich , od razu przepraszam że zakładam nowy temat wiem że jest tego pełno ale nie dam rady znaleźć odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania
Posiadam Golfa 2 1.6 RF na gaźniku 2E2 to on doprowadził mnie do szaleństwa i jestem zmuszony do działania w tym kierunku i tak przyszła mi myśl na temat swapa
Wiem że to może nieopłacalne ale mam wielki sentyment do mojego autka Myślę o swapie na 1.8 90km RP lub ABS lub 2.0 2E, czy szukać 1.8 16v z golfa 2??
W związku z tym mam do was parę pytań.
1. Czego lepiej szukać?? Całego auta np.. z rozbitym przodem,anglika czy całego kompletu na swapa czyli silnika i wiązki.
2.Czy łapy silnika będą pasować?? Czy będzie trzeba coś rzeźbić??
3.Czy mogę zostawić skrzynię ze swojego silnika??
4.Czy da się zamontować razem z silnikiem z golfa 3 klimatyzacje?? nie będzie problemu z miejscem??
Zamierzam to wszystko robić z ojcem, a elektryką zająłby się znajomy mechanik. Jaki to był by koszt takiego swapa?? 3000zł jest realne???
Wszystkim z góry dziękuję za pomoc.
mk2 swap na 1.8 lub 2.0
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
mk2 swap na 1.8 lub 2.0
Ostatnio zmieniony ndz lip 05, 2009 19:03 przez ace-mati, łącznie zmieniany 1 raz.
- MmAaZzIi
- Ma gadane
- Kontakt:
ace-mati, Kolego zadaj sobie pytanie czego oczekujesz ??? Mocy / ekonomi / łatwości montażu , masz jakies konkretne wymagania bo wymieniasz pare silnikow o roznych paramerach ... Nikt nie bedzie w stanie napisac odpowiedzi dopuki sie nie określisz .
Nie ma takiej opcji zeby do mk2 zalozyc klime od mk3 chyba ze mowisz o samej pompie bo reszta bez zmiany deski nie wejdzie ...ace-mati pisze:4.Czy da się zamontować razem z silnikiem z golfa 3 klimatyzacje?? nie będzie problemu z miejscem??
MOJ VARIANT !!!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=172521
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=172521
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
więc tak oczekuje na pewno więcej mocy niż mam teraz czyli więcej niż te 75km, ekonomia to już mnie zbytnio nie interesuje bo tym autem i tak tylko śmigam w wolnych chwilach na codzień mam passata. Raczej chciałbym żeby montaż tego silnika nie był zbyt skomplikowany, oczywiście jeśli trzeba coś przespawać to nie ma z tym problemu.