golf IV i turbo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf IV i turbo
witam mam golfine w 110 i tak zbytnio nie byłem zadowolony do osiągów znajomego a4 w kombi tez 110 na pompie chodzi duzo lepiej, sprawdziliśmy dzisiaj przewód od turbiny na postoju tzn scisłem go i on dodawał gazu przewód do 3tyś był miekki od 3tys coś to coś tak jakby było ściśnienie a dopiero powyżej 4tyś przewód zrobił się tak twardy że nie mogłem juz go ścisnąć co to może być przepływka czy n75 dodam jeszcze ze czasem są objawy uszkodzonej przepływki bo zdarza się tak ze jest 4 bieg gdzies tak 120km/h 3tys obrotów i nagle jakby spadł z mocy a po zgaszeniu i ponownym zapaleniu znow ok, i jeszcze jedno pytanie jak bede miał jakieś błedy to moze silnik tez tak chodzić -jeszcze nie sprawdzałem bo nie mam kabla dopiero go musze zamówić
no tak ale gdyby był np urwany to na luzie i przy obrotach 4tyś wąż nie byłby też twardy czy sie myle??
[ Dodano: 07 Lip 2009 20:42 ]
a pod vagiem sprawdze turbine ??
[ Dodano: 14 Lip 2009 22:48 ]
witam wyczyściłem turbinke, była zabetonowana nie ma żadnych luzów tylko jest troszke porysowana tam gdzie są te łopatki, wkońcu turbo ładuje nie wyskakuje bład i autko nie przechodzi w "tryb awaryjny" ale do rzeczy nadal to autko nie przyśpiesza tak jak powinno moja poprzednia 3 90KM chodziła tak samo a może nawet ciut lepiej a tu w 4 mam 110KM i nie jestem w 100% zadowolony co to może jeszcze być ?? bo autko mam może od miesiaca a już mi ręce opadają :/
[ Dodano: 07 Lip 2009 20:42 ]
a pod vagiem sprawdze turbine ??
[ Dodano: 14 Lip 2009 22:48 ]
witam wyczyściłem turbinke, była zabetonowana nie ma żadnych luzów tylko jest troszke porysowana tam gdzie są te łopatki, wkońcu turbo ładuje nie wyskakuje bład i autko nie przechodzi w "tryb awaryjny" ale do rzeczy nadal to autko nie przyśpiesza tak jak powinno moja poprzednia 3 90KM chodziła tak samo a może nawet ciut lepiej a tu w 4 mam 110KM i nie jestem w 100% zadowolony co to może jeszcze być ?? bo autko mam może od miesiaca a już mi ręce opadają :/