Wyciek z skrzyni na półosi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wyciek z skrzyni na półosi
Witam mam taki problem w mk4 1.6SR kapał mi lekko olej z skrzyni. Zobaczyłem co jest grane i mocno sie pocił na poziomie przegubów wewnętrznych.
Po prostu rozchlapywało olej na lewo i prawo podczas jazdy. Postanowiłem wymienić zimeringi te w skrzyni zaraz za przegubem. Wszystko super wymiana bez problemowa z prawego już nie cieknie ale z strony kierowcy zaczęło 5 razy bardziej po prostu zostawiam plamę pod autem po paru godzinach stania.
Więc mam pytanie jak to usunąć? czy moze zimeringi o których mowa szybciej sa inne z prawej i lewej strony?? ale wlasnie dobierano mi je na podstawie częsci z cieknącej teraz strony. Jak się z tym uporać?
Prosze o jakąś porade pozdrawiam
Po prostu rozchlapywało olej na lewo i prawo podczas jazdy. Postanowiłem wymienić zimeringi te w skrzyni zaraz za przegubem. Wszystko super wymiana bez problemowa z prawego już nie cieknie ale z strony kierowcy zaczęło 5 razy bardziej po prostu zostawiam plamę pod autem po paru godzinach stania.
Więc mam pytanie jak to usunąć? czy moze zimeringi o których mowa szybciej sa inne z prawej i lewej strony?? ale wlasnie dobierano mi je na podstawie częsci z cieknącej teraz strony. Jak się z tym uporać?
Prosze o jakąś porade pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak kumpel robił mi kiedyś te uszczelniacze w toledo, to wymieniał jeszcze takie małe dekielki z uszczelnieniem. Nie powiem ci precyzyjnie bo nie ja to robiłem, widziałem samą część. Może ktoś zapoda rysunek z etki, tam powinny być widoczne.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek