panowie mam taki problem ze w gofliku 1.6 mpi po odpaleniu i przegazowaniu czasami wieszaja sie obroty na 2000 i stoja tak, wyczaile mze jest to wina przeustnicy bo w niej jest krokowiec ktory reguluje bieg jalowy, po odkreceniu plaskikowej oslony na tej przepustnicy i ruszalem tym trybem to wlasnie sie przycinalo, zalalem to cleanerem ipa i wysuszylem to, bylo dobrze w ten dzien w ktorym to robilem ale na nastepny dzien juz znowu mnial czasami zaciecie. naprawail juz ktos taki problem i wna doswiadczenie ja kto sie rozbiera albo ma na to knif???? tu daje linka o co dokladnia chodzi :
http://allegro.pl/item677957271_przepus ... 6_mpi.html
silnik 1.6 mpi nie schodzi z obrotow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Witam
Podejrzewam, że silnik który posiadasz to 1,6 AEE Magnet Marelli.
Tam w tej przepustnicy są takie trybiki i silniczek krokowy. Nie wykluczone, że to już się wyrobiło i domaga się wymiany, ale to ostateczność...
Zacznij od tego czy to przypadkiem nie przycina ci się gdzieś linka, albo pedał gazu... Jak nie, to spróbuj wyczyścić i ponownie adaptować przepustnicę, a jeśli to nie pomoże to zdemontuj przepustnicę, zdemontuj tą osłonę i tam poczyść.
Pozdrawiam
PAPAYOS
Podejrzewam, że silnik który posiadasz to 1,6 AEE Magnet Marelli.
Tam w tej przepustnicy są takie trybiki i silniczek krokowy. Nie wykluczone, że to już się wyrobiło i domaga się wymiany, ale to ostateczność...
Zacznij od tego czy to przypadkiem nie przycina ci się gdzieś linka, albo pedał gazu... Jak nie, to spróbuj wyczyścić i ponownie adaptować przepustnicę, a jeśli to nie pomoże to zdemontuj przepustnicę, zdemontuj tą osłonę i tam poczyść.
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
mechanicznie to jest sprawne bo auto ma przejechane 158 tys i jeszcze jezdzi na syntetyku
wiec mysle ze problem tkwi w samym krokowym ze gdzies tam sie jakis syf dostal albo juz nie ma smarowania i sie gdzies zacina.linka gazu jest ok pozatym tez jest ok odpalalem bez filtra i widac jak klapka przpustnicy po przegazowaniu zamyka sie i staje lekkutkko uchylona jak ja popchne to juz obroty spadaja i jest ok.
wiec mysle ze problem tkwi w samym krokowym ze gdzies tam sie jakis syf dostal albo juz nie ma smarowania i sie gdzies zacina.linka gazu jest ok pozatym tez jest ok odpalalem bez filtra i widac jak klapka przpustnicy po przegazowaniu zamyka sie i staje lekkutkko uchylona jak ja popchne to juz obroty spadaja i jest ok.