Zwarcie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
czesik7
Nowicjusz
Nowicjusz

Zwarcie

Post autor: czesik7 » pt lip 03, 2009 22:59

Witam!
ostatnio przy otwarciu samochodu włączyło się podświetlenie deski rozdzielczej, sprawdziłem i po delikatnym dotknięciu pokrętła do włączenia świateł podświetlenie się załącza. Czy to wina włacznika? Jak się go wyciąga? Mam jeszcze jedno pytanie...czy w VW Bora powinny być w standardzie haalogeny? Włącznik ma tylko opcję na załączenie tyłu ale do lamp dochodzą kable i są żarówki może ktoś wymienił włącznik na zwykły...da się sprawdzić jakoś na krótko czy sa?

Awatar użytkownika
Wojtek0423
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Wojtek0423 » sob lip 04, 2009 07:44

Procedura wyciągania włącznika świateł.Obrazek
Co do przednich świateł przeciwmgłowych to nie były one w wyposarzeniu standardowym tylko na długiej liście opcji dodatkowych. To jest lampa bez halogenów. Obrazek Jeżeli u Ciebie zamiast tej zaslepki jest soczewka to będzie oznaczało, że ktoś wymienił włącznik.

greg

Post autor: greg » sob lip 04, 2009 08:16

czesik7, raczej szukaj przyczyny w drzwiach tj przetarte przewody (kolor niebiesko/szary i jakiś zasilający)

Awatar użytkownika
czesik7
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: czesik7 » sob lip 04, 2009 15:22

dzieki za pomoc dzisiaj popatrze i dam znać co było...

[ Dodano: 04 Lip 2009 23:02 ]
Wina tkwi przełączniku...rozebrałem włącznik troche podgiołem styki i jakby trochę lepiej, ale jak mocno sie przyciśnie to włącza się podświetlenie. Czy to wina tych blaszek? Czy u was też może tak jest?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”