mi sie wydaje ze jednak akumulator, sprawdz biorac od kogos na chwilketomekra pisze:to może i ja się podepnę do tematu elektryki, w niedziele jak jexdziłem wieczorem światła zaczeły mi przygasać i nawet raz zgasł mi silnik, potem samochód stał całą noc i rano oczywiście nie dał się odpalić? i teraz najciekawsze rano jak przekręciłem kluczyk wcale nieświeciły się kontrolki, licznik i zegarek działały centralny zamek też działał czyli aku wporządku, co to może być że znikły kontrolki i niemożna zakręcić rozrusznikiem? może też gdzieś masa uciekła ale dlaczego działa centralny zamek
Problem z akumulatorem albo alternatorem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- tomekra
- Użytkownik
- Kontakt:
no właśnie włożyłem drugi i jest to samo, ale przecież gdyby to był aku to centralny chodziłby owiele wolniej, a kontrolki też by się pokazywały i gasły przy włączonym rozruszniku - w tym roku już tak miałem więc wiem jak on się zachowuje na padniętym aku
[url=http://www.vag-skierniewice.pl][img]http://images35.fotosik.pl/133/c7ee01e51af0ab20med.jpg[/img][/url]
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no ja jak zwarcie zrobilem to mi nawet kontrolki sien ei swiecily hehe a centralengo jeszcze nei mialem wiec nei wiem.tomekra pisze:no właśnie włożyłem drugi i jest to samo, ale przecież gdyby to był aku to centralny chodziłby owiele wolniej, a kontrolki też by się pokazywały i gasły przy włączonym rozruszniku - w tym roku już tak miałem więc wiem jak on się zachowuje na padniętym aku
Taka rada dla wszystkich to pierw ogrzejcie bryczki w jakichs cieplym pomieszczeniu w tedy jest dosc duza szansa ze wiele sie wyjasni ja bieore suszarke i bede z nia jezdzil jak nei bedzie chcial alternator ladowac to go owieje bo cos tam zamarza ewentualnei jakis czujnik