silnik 1.8 90KM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik 1.8 90KM
Hej, zastanawiam się czy silnik 1.8 RP (90KM) ładowanay do MK2 GT to ta sama jednostka napedowa, ktora znalazla sie w MKIII - to znaczy parametry podstawowe sie zgadzaja; moc (90 KM) i pojemnosc... ale moze jednak czyms sie roznią??
-
- Ma gadane
możliwe że tylko wewnątrz jakieś drobne duperele poprawiali według nich ale jest to jeden i ten sa motorkwiatekt11 pisze:nie wiem czy bardzo to samo RP ka ciezko zajezdzic grin a te silniki 1.8 w 3 duzo łatwiej(panewki siadaja) jezor
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]
- Jasio_Zawodnik
- Mały gagatek
- Kontakt:
kurka... silnika wam zazdroszcze... ale tak sie nie chwaląc mojego małego NZetka czasami bardzo lubie...
eeetam że macie 90KM
eeetam że macie chyba najmniej zawodny silnik
eeetam że jest wmiare tani w utrzymaniu
eeetam że mój w przeciągu 7tys km już 3X żygał olejem
ale za to jak mi ładnie skrzynia chodzi!!:D
Pozdrawiam i składam wyrazy wielkiego szacunku dla waszych RP
P.S.Ale jak by sie mój NZ pytał....to nie mówiłem ja....
Bo sie znowu olejem pożyga:D
eeetam że macie 90KM
Może i mały mięsień ale za to jaka dusza!!
Teraz to chyba spory biceps jest :D
Teraz to chyba spory biceps jest :D
hhahahah dobre A co to jest to RP??Jasio_Zawodnik pisze:kurka... silnika wam zazdroszcze... ale tak sie nie chwaląc mojego małego NZetka czasami bardzo lubie...
eeetam że macie 90KM
Golf III 1.8 '93
[img]http://nokia-free.com/1.jpg[/img]
[img]http://nokia-free.com/1.jpg[/img]
jezeli ten sam,,, to musial byc rzeczywiscie udany.... jednopunktowy wtrysk w 1996 r. (a do tego roku chyba go wkladali) to juz troche stare rozwiazanie...
[ Dodano: Wto Sty 24, 2006 21:57 ]
a propos RP................ ktos napisal ze MK2 1.6 TDI wytnie nasze RP-ki... to chyba jakas kpina zreszta scigalem si z kilkoma golfami i jeszcze w du..e nie dostalem..... chyba nie trafilem na G60 i GTI................
[ Dodano: Wto Sty 24, 2006 21:57 ]
a propos RP................ ktos napisal ze MK2 1.6 TDI wytnie nasze RP-ki... to chyba jakas kpina zreszta scigalem si z kilkoma golfami i jeszcze w du..e nie dostalem..... chyba nie trafilem na G60 i GTI................
co prawda nie ścigałem sie z 1.6TD, ale miałem okazję sie przejechać takim autem z silniczkiem 1.6TD z intercoolerem chyba jest to silnik "RA", powiem że jestem pełen podziwu co ten silnik potrafi, naprawde niesamowicie ciagnie, no ale ten diesel ma 80 kucyków i potężny moment obrotowy!vian pisze:a propos RP................ ktos napisal ze MK2 1.6 TDI wytnie nasze RP-ki... to chyba jakas kpina zreszta scigalem si z kilkoma golfami i jeszcze w du..e nie dostalem..... chyba nie trafilem na G60 i GTI................
[ Dodano: Wto Sty 24, 2006 22:23 ]
to bardzo podobne silniki a wrecz identyczne, róznią się układem zapłonowym i wtryskowym, "rasowy" RP ma wtrysk mono-jetronic , w mk3 jest juz mono-motronicvian pisze:Hej, zastanawiam się czy silnik 1.8 RP (90KM) ładowanay do MK2 GT to ta sama jednostka napedowa, ktora znalazla sie w MKIII - to znaczy parametry podstawowe sie zgadzaja; moc (90 KM) i pojemnosc... ale moze jednak czyms sie roznią??