Wymieniona została pompa paliwa w baku i filtr paliwa obok drugiej zewnętrznej pompy paliwa, a autko nadal po odpaleniu gaśnie.
Odpala i chodzi jak gazuje a bez gazu gasnie. Miałem walniętą pompę w zbiorniku ale po wymianie nic, nadal gaśnie. Co to może być? Ponoćcośz rozrządem, czy to prawda? Pasek rozrządu jest luźny i nie wiem czy to może być to.
POMÓŻCIE!!!
Pali i gaśnie!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tak w tym jak i w każdym innym silniku trzeba niestety szukać, czasem są temu winne podstawowe rzeczy jak np. nieodpowiednie ciśnienie paliwa, zapchany filtr powietrza,lewe powietrze(nieszczelny dolot) może coś dzieje się z automatem biegu jałowego bo jak piszesz gaśnie bez gazu, luźny rozrząd powodowałby problemy podczas odpalania ale z gaśnięciem na jałowych obrotach nie ma za dużo wspólnego.
Miałem i w sumie jeszcze mam ten sam problem. W moim przypadku dzieje się to gdy mam mało w zbiorniku. Nawet jak go go przegazuje to gaśnie 2-3 razy a jak odpali to jeździ normalnie. Zalałem za 100 PLN (mam go bardzo krótko) i odpala za pierwszym bez wciskania gazu.marcinwalec pisze:Odpala i chodzi jak gazuje a bez gazu gasnie.
Mógł się przestawić rozrząd o jeden ząbek
Sprawdź pompę paliwa (jeszcze raz) czy normalnie podaje paliwo czy dawka jest przerywana
Sprawdź czy dobrze założyłeś filtr paliwa i czy dobrze po dokręcałeś opaski na przewodach
Jeśli przed wymiana pompki było wszystko ok
to powinna być jedna z tych 2 usterek
Sprawdź pompę paliwa (jeszcze raz) czy normalnie podaje paliwo czy dawka jest przerywana
Sprawdź czy dobrze założyłeś filtr paliwa i czy dobrze po dokręcałeś opaski na przewodach
Jeśli przed wymiana pompki było wszystko ok
to powinna być jedna z tych 2 usterek
Mój Golf na co dzień
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2899442#2899442
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2899442#2899442