Ciężko odpalić

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rafik404
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Ciężko odpalić

Post autor: rafik404 » pt lip 03, 2009 10:59

Witam mam taki problem z moim golfikiem 3 ciężko jest go odpalić i nie ważne czy silnik zimny czy nawet juz dobrze rozgrzany . Gdy go odpalam musze naciskac kilkanascie razy na pedał gazu bo innaczej nie zapali dodam ze jak juz odpali to dobrze chodzi na benzynie jak i na gazie , czasem tylko jak sie rozgrzeje to na wolnych obrotkach jak stoje na swiatlach to tak jakby czasem obroty chcialy spasc delikatnie ale po jakiejs sec. wracaja spowrotem do normy wczoraj nawet wymienilem kable wysokiego, kopułke, palec i świece i dalej to samo aha i czy to jest normalne ze sie rozgrzewa do 100 st C. Silnik 1,8 55 kw monowtrysk Help me

Awatar użytkownika
Byku21
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Byku21 » pt lip 03, 2009 11:04

W upalne dni jest normalne jak jeździsz po mieście i częściej się stoi...Chyba,że mu przyciskasz ciągle pedał do końca...

Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm

rafik404
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: rafik404 » pt lip 03, 2009 11:14

Byku21 pisze:W upalne dni jest normalne jak jeździsz po mieście i częściej się stoi...Chyba,że mu przyciskasz ciągle pedał do końca...
raczej mi sie wydaje ze wentylator powinnien sie wlaczyc jak przekroczy 90 chociaz moge sie mylic ,staram sie nie robic mu przegazowy bo wir w zbiorniku jednym jak i drugim :jezor:

Awatar użytkownika
Byku21
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Byku21 » pt lip 03, 2009 11:17

Troszkę więcej,bo chyba 96-98 potrzeba,żeby się włączył...

Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm

rafik404
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: rafik404 » pn lip 27, 2009 22:47

Witam muszę ponowić temat bo to mnie juz doprowadza do szalu ;/ tak jak w temacie ciężko odpalić tzn odpali ale po 1 sec gasnie tak jakby normalnie po sec go wylaczyl z kluczyka a jak próbuje dalej i pompuje na pedał gazu to nic nie moze wejsc na swoje obroty a najlepsze to ze po kilkunastu próbach odpalenia blokuje go immobiliser i musze odlaczyc kleme zeby zresetowac kompa po zresetowaniu dalej probuje i probuje pompa raczej sprawna bo po przekreceniu zaplonu slychac ja przez sec podejrzewam przekaznik pompy paliwa ale nie wiem ktory to moze byc POMOCY !!!!!!!! dodam silnik 1.8 AAM w gazie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”