Mam taki oto problem:
Pierwotnie w moim Golfie 1.8 CL był licznik bez obrotomierza, zamiast tego miałem analogowy zegar. Na brytyjskim ebayu kupiłem zamienny licznik z obrotomierzem z podobnym przebiegiem do mojego (96 tysięcy mil). Wymieniłem sobie ten licznik sam (i nawet działał OK) ale w międzyczasie przeglądając forum znalazłem doskonały przewodnik jak wmontować sobie MFA do swojego Golfika, poszperałem na ebayu i mam już wszystko co potrzebuję ... a po kilku dniach od zamontowania wmontowany licznik uległ awarii - tzn. działa wszystko oprócz wyświetlacza który pokazuje ilość wyjechanych mil - jest pusty (od momentu gdy musiałem odpalić fure z zapasowej baterii, gdyż padł mi aku).
I teraz:
Nowy licznik z MFA mam z duuuużo większym przebiegiem, teraz zastanawiam się dlaczego ten wymieniony przestał wyświetlać ilość wyjechanych mil? Czy może się zdarzyć to samo gdy zamontuje kolejny licznik? Mój Golf ma wyjechanych niecałe 97 tysięcy mil, licznik z MFA ma około 160 tysięcy mil - czy jest możliwe zredukowanie tych mil do wskazań mojego starego, pierwotnego licznika - metodą domową? A jeśli tak - to jak?
Z góry dziękuję za pomoc

Dodam tylko, że posiadałem wcześniej 3 różne BMW, we dwóch również wymieniałem sobie liczniki (ringi i inne podświetlenia lub dla białych tarcz) i tam nie ważne jaki ma się przebieg, gdyż licznik wskaże zawsze to co jest zarejestrowane w komputerze. W Golfie chyba tak nie ma? Czy ilość wyjechanych mil/kilometrów jest przechowywana w liczniku?