jak wyjąć szybe przednią
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
jak wyjąć szybe przednią
Tak jak w temacie koledzy prosze powiedzcie mi jak ją sprawnie wyjąć i zamontować drugą, bo ta co mam to aktualnie jest zbita i chciałbym wymienić tylko żeby ta nowa mi nie pękła
nie wiem jak to jest w mk2 ale jak wkładałem z kumplem szybe w moim innym autku (jeżeli nie jest wklejana) to robiliśmy tak:
na szybę zakładasz uszczelkę, naokoło szyby pod uszczelkę wsadzasz sznurek nasmarowany wazeliną lub smarem, przykładasz szybę tak, żeby koniec sznurka był wewnątrz auta, potem jeden dociska szybę w mjejscu gdzie powinna być, a drugi wciąga sznurek do środka a sznurek ciągnie za sobą uszczelkę na właściwe mjejsce. Poszło nam w miarę sprawnie tylko trzeba uważać, żeby sznurek nie pociął uszczelki. Na temat wymontowania nie powiem wiele bo u mnie skończyło się to kawałkami szkła w aucie....
na szybę zakładasz uszczelkę, naokoło szyby pod uszczelkę wsadzasz sznurek nasmarowany wazeliną lub smarem, przykładasz szybę tak, żeby koniec sznurka był wewnątrz auta, potem jeden dociska szybę w mjejscu gdzie powinna być, a drugi wciąga sznurek do środka a sznurek ciągnie za sobą uszczelkę na właściwe mjejsce. Poszło nam w miarę sprawnie tylko trzeba uważać, żeby sznurek nie pociął uszczelki. Na temat wymontowania nie powiem wiele bo u mnie skończyło się to kawałkami szkła w aucie....
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt: