gwizd pod maską- co to może być?...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gwizd pod maską- co to może być?...
witam. mam zagadkę. jeżdżę sobie mk2 1.6 rf na gaźniku pierburg 2e. w pewnym zakresie obrotów (2000-3000) podczas przyspieszania dochodzi do mnie dźwięk jaki wydaje turbina (!!). a ja takowej nie mam przecież. co to mnie tak gwiżdże- czy to dobrze, czy nie? dodam, że nie wpływa to na kulturę pracy jednostki napędowej (wręcz przeciwnie- efekt dźwiękowy super). auto ma zrobione 416 tys. jakieś 1500 km wstecz była planowana głowica, zmieniane zawory, popychacze. pozdrawiam. tymi
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 18:27 przez tymi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
- ja właśnie tak miałem - za bardzo naciągnięty, rolka wywaliła smar i gwizdało. Zdejmij osłone paska i zobacz, jak wygląda rolka- czy smar z niej nie wylatuje.TAZ pisze:Za bardzo naciągnięty pasek rozrządu
Tylko umnie po wymianie troche to ucichło - ale nadal jest gwizd - także u mnie jest jeszcze jedna przyczyna tego gwizdu - prawdopodobnie pompa wody.
Możesz jeszcze zdjąć pasek klinowy i odpalić - jak ucichnie, to albo altek, albo pompa, a jak nie to rozrząd.