kółko dolnego wału ósemkuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
kółko dolnego wału ósemkuje
Witam, w moim mk2 silnik 1,6 kółko dolnego wału napędzające pasek klinowy a razem z nim pompę wody i alternator, bardzo ósemkuje, nie piszczy tylko buja się jakby było scentrowane, czy to coś poważnego.??? czy coś do wymiany koniecznie jest, panewki czy coś, proszę o pomoc bo nie znam się na tym.
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
u mnie to samo jest, ale mam wrazenie jak by jednak pasek troche szybciej sie "zuzywal" musze sprobowac to odkrecic czy to kolol jest krzywe czy tak osadzone ze nie jest rowno.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: kółko dolnego wału ósemkuje
Musisz wymienic to kółko bo bedziesz bardzo czesto wymienial pasek klinowy Panewki zostaw w spokoju to jest tzw kolo dwumasowe i ma prawo z biegiem lat i km stracic swoje "walory"pawelb5913 pisze:Witam, w moim mk2 silnik 1,6 kółko dolnego wału napędzające pasek klinowy a razem z nim pompę wody i alternator, bardzo ósemkuje, nie piszczy tylko buja się jakby było scentrowane, czy to coś poważnego.??? czy coś do wymiany koniecznie jest, panewki czy coś, proszę o pomoc bo nie znam się na tym.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
U mnie jest identycznie, póki co ponad 5 lat jazdy bez problemów, pytałem o ten problem znajomego mechanika i stwierdził, że oprócz częstszej wymiany paska klinowego nic nie powinno się dziać... Przyznam jednak, że od czasu do czasu mam ochotę wymienić to koło i tak jak napisał:pawelb5913 pisze:Witam, w moim mk2 silnik 1,6 kółko dolnego wału napędzające pasek klinowy a razem z nim pompę wody i alternator, bardzo ósemkuje, nie piszczy tylko buja się jakby było scentrowane, czy to coś poważnego.??? czy coś do wymiany koniecznie jest, panewki czy coś, proszę o pomoc bo nie znam się na tym.
Skłonię się do jego wymianyosaVWosa pisze:Musisz wymienic to kółko bo bedziesz bardzo czesto wymienial pasek klinowy Panewki zostaw w spokoju to jest tzw kolo dwumasowe i ma prawo z biegiem lat i km stracic swoje "walory"