Chodzi o mojego Golfa V 1.9 TDI Sport
Kupilem go niedawno i mam problem z praca tego silnika. Na początku wszytko bylo ok ale teraz pojawily sie problemy z jazda. Wszystko stalo sie podczas jazdy. Nagle starcil moc (byl jakis dziwny dzwiek pod autem-jakby opona strzelila, tylko cichszy).Bylem kolo domu wiec szybko dojechalem i go odstawilem na parking. Silnik normalnie sie uruchamia. Po lekkim nagrzaniu zaczyna przerywac. Jak wrzucam jedynke i chce ruszyc to musze dodawac wiecej gazu bo spada z obrotow i sie dlawi.Totalny brak mocy.Na wstecznym jak cofam jest ok ,ale jak wrzucam jedynke to musze dodawac wiecej gazu zeby nie zgasl(faluje). Jazda jest znacznie utrudniona. Na wyswietlaczu komputra nie pokazuje sie zaden blad.nic.Boje sie, zeby sie bardziej nie uszkodzil. Otworzylem maske i musze przyznac ze nie zauwazylem zadnych wyciekow. Spojrzalem pod auto i tez nie bylo widac, zeby cos cieklo czy zwisalo.Nie wiem co jest grane.
Nie zdazylem jeszcze w nim zrobic wymiany wszystkich filtrow i oleju(mam go tydzien). Wracalem z salonu vw po wymianie przelacznika do otwierania wlewu paliwa i po zatankowaniu na stacji Shell to wszystko sie stalo.
Byc moze dostal nowe paliwo(bo wczesneij mial prawie pusty bak) i zaczal swirowac albo filtry juz nie daja rady i poprostu silnik nie dostaje odpowiedniej ilosci paliwa.
W poniedzialek jade do serwisu Vw zeby mi go zbadali i mam nadzieje ze znajda usterke i sie jej pozbedą.
Jestescie w stanie cos mi poradzic w tej kwestii? Co to moze byc? Czy mieliscie podobny problem? Troche sie o niego martwie