jaka Głowica do 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
CQ
- Gadatliwa bestia

jaka Głowica do 1.8
Witam.
Problem tego typu ze znalazlem nowa glowice go golfa 1.8 i chce ja wstawić do 1.8 RP.
Pytanie tego typu bo kolega mi miesza i tlumaczy ze byly 2 rodzaje głowic. Jedne z hydraulicznymi popychaczami-taką właśnie potrzebuje, oraz z recznie ustawianym luzem zaworowym. Twierdzi ze w głowicy bez hydrauliki nie ma smarowania szklanek jak w tej z samoregulatorami. U mnie są samoregulatory i chciałem je przełożyć do tej nowej.czy można zastosować np oba typy glowic i zamontować samoregulatory? Różnią się one czymś?
Problem tego typu ze znalazlem nowa glowice go golfa 1.8 i chce ja wstawić do 1.8 RP.
Pytanie tego typu bo kolega mi miesza i tlumaczy ze byly 2 rodzaje głowic. Jedne z hydraulicznymi popychaczami-taką właśnie potrzebuje, oraz z recznie ustawianym luzem zaworowym. Twierdzi ze w głowicy bez hydrauliki nie ma smarowania szklanek jak w tej z samoregulatorami. U mnie są samoregulatory i chciałem je przełożyć do tej nowej.czy można zastosować np oba typy glowic i zamontować samoregulatory? Różnią się one czymś?
- Paweł Marek
- V.I.P.

Inne są zawory jeśli chodzi o długość (krótsze o 8 mm dla hydraulicznych). Zawory ssące (czyli cała głowica) są inne (większe) dla wersji GTI. O różnicach dotyczących smarowania nie słyszałem ale nie twierdzę że ich niema.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
CQ
- Gadatliwa bestia

Paweł marek czyli jedna glowica jest wyższa od drugiej,czy tylko sam zawór? a ma ktoś z was moze jakies nr tych glowic. Chodzi o to zebym jak bede ja ogladal mogl w 100% stwierdzić ze ta glowica nie jest lub jest hydrauliczna.
[ Dodano: Sob Cze 27, 2009 09:59 ]
dodam ze nie ma na niej już wałka i są tylko 4 zawory z tą sprężynką i zabezpieczeniem, więc ciężko na pierwszy rzut oka stwierdzić czy tam były szklanki czy jakas inna klawiatura
[ Dodano: Sob Cze 27, 2009 09:59 ]
dodam ze nie ma na niej już wałka i są tylko 4 zawory z tą sprężynką i zabezpieczeniem, więc ciężko na pierwszy rzut oka stwierdzić czy tam były szklanki czy jakas inna klawiatura
Ostatnio zmieniony sob cze 27, 2009 10:00 przez CQ, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

ta z chydrallika ma dodatkowy kanal olejowy i ma komore zaworowa a glowica na plytkach jest plaska od strony zaworow
Ostatnio zmieniony sob cze 27, 2009 10:04 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.