wyje podczas jazdy Mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wyje podczas jazdy Mk3
Podczas jazdy przy prędkości 80 km/h na 4 i 5 biegu występuje dziwne wycie. Po przekroczeniu tej prędkości lub prezy jeżdzie z mniejszą prędkością problem znika. Zastanawiam się czy jest to problem łożysk w kołach, czy może skrzyni biegów?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja tez bym obstawial lozysko. Mialem taki sam problem przy 80 km/h wylo a przy 110-120 przestawalo. Tylko wycie bylo slychac takze na luzie. A sproboj jadac prosto najpierw skrecic lukiem w lewo a potem w prawo i zobaczyc czy wycie sie nasila przy ktoryms manewrze. Jesli tak to lozysko na bank.
UWAGA: przy obecnym stanie drog i pogodzie manewr dosc niebezpiczeny
UWAGA: przy obecnym stanie drog i pogodzie manewr dosc niebezpiczeny
Mam to samo, wyje w przedziale 60 - 80 km/h- tylko kiedy silnik ciagnie- i nie wazne na jakim biegu. Gdy puszczam pedal gazu wycie znika. Podniosłem u machanika cały samochód do góry i dźwięk dochodził ze skrzyni biegów. Oczywiście mechanik słuchał bo ja siedziałem w samochodzie. Jego diagnoza to skrzynia biegów( jakieś łożysko mechanizmu różnicowego) naprawa nieopłacalna bo problem powróci bardzo szybko- wiec albo wymiana skrzyni albo jeździć tak jak jest, a jak długo to nikt nie wie, może 10 tyś. a może 100. Ja już jeżdże 10tyś. i nic sie nie dzieje. Ale osobiście wole aby to był przegub wewnętrzny.
Wymiana lozyska zalezy od mechanika
W piatek brata wyslalem na wymiane lozyska.
To facet naciagnal linke recznego, wymienil lozysko, podbial pod VAG i moj brat zaplacil 20zl.
Bo kolesiowi pomagal przepychac samochody na podworku.
A poprzednim razem bylo 100zl (wymiana oleju, wymiana lozyska, wymiana filtru paliwa_ moj byl tylko olej
W piatek brata wyslalem na wymiane lozyska.
To facet naciagnal linke recznego, wymienil lozysko, podbial pod VAG i moj brat zaplacil 20zl.
Bo kolesiowi pomagal przepychac samochody na podworku.
A poprzednim razem bylo 100zl (wymiana oleju, wymiana lozyska, wymiana filtru paliwa_ moj byl tylko olej