problem z alarmem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

chemik338
Mały gagatek
Mały gagatek

problem z alarmem

Post autor: chemik338 » czw cze 25, 2009 20:53

dzisiaj z rana obudziła mnie syrena alarmy dochodzaca z garazu który uruchomił sie bez uzasadnionej przyczyny, teraz samochód sie inaczej zamyka znaczy po nacisnieciu przycisku zamknij na pilocie mruga swiatłami a po pewenym czasie wydaje sygnał dzwiekowy cego przed tem nie robił , robił tak jesli drugi raz sie nacisneło przycisk zamkniecia , zna ktos może przyczyne tego zachowania albo jakis schemat elektryczny

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » czw cze 25, 2009 21:02

Twoim zadaniem jest sprawdzic wszystkie czujniki dzwiowe oraz czujnik klapy przedniej jesli tam jest Alarm prawdopodobnie sygnalizuje ze jakies drzwi sa otwarte Najczesciej jest tak ze wlacznik klapy przedniej jest za nisko i podaje mase na alarm Wiec go musisz wyregulowac Tak samo sprawdz wloczniki dzwiowe wciskaj i puszczaj patrzac na lapke sufitowa czy gasnie i zapala

chemik338
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: chemik338 » czw cze 25, 2009 21:09

klapa przednia nie ma czujnika tak mi sie wydaje bo kiedys zamknąłem samochód a klapa była w powietrzu ... a najbierdziej mnie interesuje to ze ten alarm potrafi sie uruchomic np 30 min po zamknieciu go pilotem , nie chwile po ????

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”