Pod co podłączyć czerwony kabel lub żółty od radia jak....

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » śr cze 24, 2009 13:31

Dzisiaj sprwdziłem w kostce stacyjki jakie są kable i jakie napieci po czym :grin:

I tak są:

2 CZERWONE jeden z paskiem drugi bez, z paskiem zasilanie 12V bez paska zasilanie do rozrusznika, pojawia sie dopiero po przekreceniu kluczyka na zapalanie.
1 SIWY zasilanie na zapłonie 12V
1 ŻÓŁTY Z CZARNYM PASKIEM zasilanie na zapłonie12V
2 CZARNE w jednym pinie MASA

Niestety nie ma żadnego kabla który włącza zasilanie po włożeniu kluczyka, co mnie bardzo smuci :crazy:

Chyba poprostu stacyjka nie ma takiej opcji

mate64
Forum Master
Forum Master

Post autor: mate64 » śr cze 24, 2009 16:12

chmurapawel pisze:Dzisiaj sprwdziłem w kostce stacyjki jakie są kable i jakie napieci po czym :grin:

I tak są:

2 CZERWONE jeden z paskiem drugi bez, z paskiem zasilanie 12V bez paska zasilanie do rozrusznika, pojawia sie dopiero po przekreceniu kluczyka na zapalanie.
1 SIWY zasilanie na zapłonie 12V
1 ŻÓŁTY Z CZARNYM PASKIEM zasilanie na zapłonie12V
2 CZARNE w jednym pinie MASA

Niestety nie ma żadnego kabla który włącza zasilanie po włożeniu kluczyka, co mnie bardzo smuci :crazy:

Chyba poprostu stacyjka nie ma takiej opcji
Słuchaj też mam GT Specjala i u mnie działa, musi. Kwestia teraz znalezienia tego co potrzeba, coś mi sie kojarzy że zółto czarny to ten którego szukasz. Sprawdź który W KOSTCE ISO daje zasilanie z włożonym kluczykiem. Bajer polega na tym że jeśli kluczyk włożysz choćby na milimetr do stacyjki napięcie sie pojawi.

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » śr cze 24, 2009 16:27

Wiem, już sprawdzałem wszystkie kable, jedynie jak byś mógł to sprawdził byś u siebie jaki kable wychodzą z kostki stacyjki, lub ile ich jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”