Golf MK3 sam gaśnie po dodaniu Gazu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

adamz8
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf MK3 sam gaśnie po dodaniu Gazu

Post autor: adamz8 » śr cze 24, 2009 09:30

Witam mam problem z moim golfem Mk3 mianowicie.
Samochód jest na benzynę.

1. Samochód odpala się bez problemu lecz silnik nie pracuje równo obroty skaczą kiedy dodam dużo gazu i puszcze samochód potrafi zgasnąć.
2. Kiedy próbuje ruszyć z jedynki puszczając po woli sprzęgło i dodając mało gazu samochód gaśnie muszę dodać dużo gazu obroty wskakują do 4 i wtedy rusza i samochód jedzie ale jak go spuszczę na luz to potrafi zgasnąć
3. Kiedy już sobie jadę to gdy puszczam gaz szarpie lekko samochodem muszę cały czas trzymać nogę na gazie wtedy jedzie płynnie gdy puszczę szarpie i jak dodaje gazu też szarpie.
4. Spaliny śmierdzą gdy odpalę samochód czasami poleci biały kolor spalin ale to bardzo rzadko.
5. I dzieje się to powiedzmy co dwa miesiące jeżdżę dwa trzy miesiące i jest ok a potem trach i te dziwne rzeczy się dzieją teraz mi się to stało rozładował mi się akumulator naładowałem go i te dziwne zachowanie

Samochód nie miał żadnych modyfikacji robionych jedyne co to ma tłumik zmieniony na sportowy, i podłączałem mu auto alarm i centralny zamek.

Proszę o pomoc jakieś sugestie co to może być

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr cze 24, 2009 10:25

jaki silniczek ?????1.6 nic nie mówi :)
w niektórych modelach czysci się okresowo przepustnice to pomaga
a w niektórych silniczek krokowy :bigok:

adamz8
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: adamz8 » śr cze 24, 2009 10:52

A co mam dokładnie napisać na temat silnika ?

wiem że 1.6 KAT benzyna 1598,00 Cm3 55,00 Kw rok produkcji 1994

Zacząć od wymiany silniczka krokowego , czy może wystarczy go przeczyścić ? a gdzie znajdę przepustnicę trudno się ją czy czyści ?
Ostatnio zmieniony śr cze 24, 2009 10:54 przez adamz8, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”