Mam 1,9 TD i dzisiaj przy -25 odpaliłem za 4 kręceniem ale zaczeła mrugać kontrolka oleju !!?? zgasiłem patrze na bagnet a tam suchutko !!??? oglądam do okoła pod silnikiem czy nie ma wycieku też sucho. Za drugim odpaleniem nie swieciła to pojechałem do pracy ok 12 km. Po pracą zgasiłem i sprawdzam szybko olej i stan jest jak zawsze?!! Co się stało gdzie on był jak sprawdzałem wcześniej ??? Miał ktoś coś takiego ?
pozdrawiam
Siarczyste mrozy a dziwne zjawiska w silniku ;))) Mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rozumiem ze zrobiles tak:
Próba odpalenia
Sprawdzenie stanu oleju czyli wycignoles bagnet, przetarles szmatą i wsadziles. Wyciagasz a na bagnecie nic! Tak?
No wiec odpowiedz jest prosta bowiem przy obecnie panującym dziadku mrozie olej jest tak gesty ze nie zdazył spłynąc po tym jak go rozrzuciles po wnetrzu silnika podczas krecenia! i tyle potem jak sie auto zagrzało to olej mial normalna plynnosc i sie pojawił tamgdziejego miejsce he he!
Pozdrawiam!
Próba odpalenia
Sprawdzenie stanu oleju czyli wycignoles bagnet, przetarles szmatą i wsadziles. Wyciagasz a na bagnecie nic! Tak?
No wiec odpowiedz jest prosta bowiem przy obecnie panującym dziadku mrozie olej jest tak gesty ze nie zdazył spłynąc po tym jak go rozrzuciles po wnetrzu silnika podczas krecenia! i tyle potem jak sie auto zagrzało to olej mial normalna plynnosc i sie pojawił tamgdziejego miejsce he he!
Pozdrawiam!
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt: