1.6 SR i wasze problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
skrzynia biegów vw golf IV 1.6 sr 1999
Witam
W moim Golfie IV ciężko wchodzi 1 i 2. Przede wszystkim problem jest z jedynka która wchodzi coraz ciężej. Reszta biegów bez zarzutu. Charakterystyczne jest to ze jak z jedynki wrzuce na luz po czym znow na jedynke to wtedy wchodzi swobodnie.prosze o pomoc
W moim Golfie IV ciężko wchodzi 1 i 2. Przede wszystkim problem jest z jedynka która wchodzi coraz ciężej. Reszta biegów bez zarzutu. Charakterystyczne jest to ze jak z jedynki wrzuce na luz po czym znow na jedynke to wtedy wchodzi swobodnie.prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2009 21:14 przez ufo_m, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Zastanawiam się nad jakimś "tuningiem" mojego AKL'a Chciałbym wiedzieć czy zamontowanie chromowanej rury dolotowej i jakiegoś sportowego filtra powietrza może pomóc w zwiększeniu elastyczności i momentu? Do tego wywalenie katalizatora i wstawienie puszki z rurą przelotową? Jakie zabiegi można przeprowadzić żeby go odrobinkę odmulić? I z innej beczki: czy ktoś wie którędy idzie przewód od anteny? Chciałbym również wiedzieć ile dokładnie pali moje cacko, w tym wypadku muszę zmienić licznik na licznik MFA?
Zatankuj do pełna, przejedź 100 km i podjedź na stację i ponownie zatankuj, zobaczysz ile Ci spaliłscuzzy pisze:Chciałbym również wiedzieć ile dokładnie pali moje cacko, w tym wypadku muszę zmienić licznik na licznik MFA?
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2009 22:33 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.
tą metodę znam ale chciałbym mieć gadget który pokazuje mi chwilowe spalanie, spalanie po przejechaniu x km itpJazz_Blue pisze:
Zatankuj do pełna, przejedź 100 km i podjedź na stację i ponownie zatankuj, zobaczysz ile Ci spalił
PS: a co proponujecie apropos tuningu mechanicznego w polepszenia parametrów?
koletor 4-2-1 1500PLNscuzzy pisze:ktoś mi podpowie w jaki sposób mogę podrasować mojego AKL'a?
filtr stożkowy KN 400PLN
wycięcie kata i wspawanie przelotki 100PLN
sportowy wydech 700 PLN
przyrost około 5KM koszt 2700
przeszczep 1.8T
3000PLN
a mocy znacznie więcej
szczeże zmień autko na mocniejsze bardziej się opłaca niż tuning AKL'a
wymiana licznika, manetkiscuzzy pisze:co muszę zamontować żeby mi jakieś ustrojstwo wyświetlało spalanie?
wyczyszczona,adaptacja zrobiona, dolot od filtra do przepustnicy szczelny <nowa rura> a nieraz obroty zawariuja i po długim staniu i odpaleniu ciezko mu mu nabrac mocy.Chwile musze odczekac i wtedy juz moge ruszac.Tak jaby ssania nie miał.Tomoze sie przepustnica pier*********?????Jazz_Blue pisze:zrób adaptację przepustnicy (najpierw ją oczyść i sprawdź połącznia, dolot..."
czy sygnal o temp. silnika do kompa i do wskaznika idzie z tego samego czujnika? bo od wymiany termostatu mi dziwnie skacze, jest 90 i w ulamku sekundy spada do 0 a to raczej nie wina termostatu. wylaczam zaplon, wlaczam i wraca na 90. jezeli to sam wskaznik to nie bede sie stresowac gorzej jak komp to odczytuje jako zimny silnik i ładuje paliwa ile wlezie