Płyn z wspomagania ..... wyciek .... ale dlaczego ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Artur79
Ma gadane
Ma gadane

Płyn z wspomagania ..... wyciek .... ale dlaczego ??

Post autor: Artur79 » ndz sty 22, 2006 21:27

wczoraj wieczorem mocno przegazowałem silnik w miejscu bo sie zaklinowalem ...
potem jak juz wyjechalem zgasilem go i wrocilem po 2h i odpalilem ... jak odjezdzalem to silnik wydal dziwny dzwiek jak byu cos piszczalo ... po troche jazdy przestalo ... pomyslalem ze to skrzynia od ochlodzenia oleju ... wstalem rano odpalam i znowu ten dzwiek ... po przejechaniu 4km zatrzymalem sie i otwozylem maske bo dzwiek nie ustal .... otwieram a tu zbiorniczek na olej do wspomagania cały mokry od oleju ... otwieram a w srodku nie widac oleju .... dojechalem na miejsce to juz dziwk ustał .... samochod postal okolo 3h odpalm i cisza ....

ale czemu ten olej wyszedl ?? czy był za stary i zamarzł ?? wspomaganie normalnoie dziala ... zadnych anomali na ukladzie kierowniczym nie odczuwam .... ale teraz musze uzupełnic ten płyn ... tylko czym ?? zielony ale syntetyk czy mineralny czy połsyntetyk ??

a przedewszystkim czemu ten olej wyleciał ??

silnik to 1.8 Golf 3 ...... troche sie boje jezdzic :(

---> Golf III 1.8 <---

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » ndz sty 22, 2006 21:56

dolej taki kolor jaki masz ( bo to kolor o wszystkim decyduje ) a co do wycieku to moze wina zimy :)
Ostatnio zmieniony ndz sty 22, 2006 22:21 przez Bondas, łącznie zmieniany 1 raz.

presario
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: presario » ndz sty 22, 2006 22:10

mialem tak samo ...w takim samym silniku..jakies 1 miesiac temu...dziwne zgrzyty ..jak pochodzil przestawalo i od czasu do czasu znowusz sie pojawialy, az do momentu az padla..pompa wspomagania to ona robila takie zgrzyty. A co do plynu od wspomagania i mokrego pojemnika itd....to mam tak samo i nie wiem co jest .co wytre to mam mokry akumulator...oraz pojemnik od wspomy :/ Nie dlugo wymienie uszczelke pod korkiem od pojemnika od wspomagania...bo mechnik powiedzial mi ze moze tamtedy uciekac pod cisnieniem :/

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » ndz sty 22, 2006 22:19

moze odpowietrzenie w korku jest zapchane i cisnienie nie mialo gdzie ujsc i jak sie mozno sprazylo to wywalilo korkiem razem z olejem

a pisk mdl byc tez od tego ze polecilo trochy na pasek i to on zapiszczal bo pompa to raczej wyje a nie piszczy :)

pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”