Zwrotnice JBL problem?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zwrotnice JBL problem?
Witam! Mam zestaw JBL GTO 6508C i to są głośniki 1 basowy, 1 sopranowy 1 zwornica wszystko x2. I tak jak podłącze przez zwrotnice głośnik basowy to słychać też słowa, jak miałęm wzmacniacz i puściłem przez zwrotnice basik to było słychać tylko bas, czy tak powinno być?
Wydaje mi sie że powinny grać lepiej tym bardziej że specjalnie do nich zakupiłem nowego ALPINE CDE-9812RB który ma 4x60W na wyjściu
Wydaje mi sie że powinny grać lepiej tym bardziej że specjalnie do nich zakupiłem nowego ALPINE CDE-9812RB który ma 4x60W na wyjściu
-
- Forum Master
- Kontakt:
Będzie słychać, bo to midbas, który przenosi też pasmo średniotonowe.chmurapawel pisze:jak podłącze przez zwrotnice głośnik basowy to słychać też słowa
pewno we wzmacniaczu miałeś włączony filtr LPF, więc wycinało pasmo powyżej wartości filtra.chmurapawel pisze:jak miałęm wzmacniacz i puściłem przez zwrotnice basik to było słychać tylko bas
BTW, jak wytniesz pasmo średnie, to generalnie nie da się tego słuchać, bo masz tylko bas i wysokie :/
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Przecież wyraźnie napisałem, że skoro są to głośniki midbasowe (po polsku średnio-niskotonowe) to będzie z nich wydobywać się zarówno bas jak i średnie tony (w tym ludzki głos).chmurapawel pisze:Aha czyli poprostu głośniki do bani
Jeśli podłączyłeś je pod wzmacniacz który miał włączony filtr dolnoprzepustowy (LPF) to wycięty został z nic zakres średni i zagrały samym basem. Napędzając je radiem nie filtrujesz je żadnym filtrem, więc grają takim pasmem, jakie przepuszcza zwrotnica.
Głośniki są dobre, nie wiem o co ci chodzi.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Głośniki są dobre tak juz wiem.
Tylko według mnie powinny lepeij grać, czylio nie spełniaja moich wymagań i bede musiał ich sprzedać i kupić np. MAGNATA lub może ALPINA.
Zawiodłem sie na JBL chociaż zawsze kupowałem głośniki tej firmy i nigdy sie nie zawiodłem, a tu teraz takie rozczarowanie
Tylko według mnie powinny lepeij grać, czylio nie spełniaja moich wymagań i bede musiał ich sprzedać i kupić np. MAGNATA lub może ALPINA.
Zawiodłem sie na JBL chociaż zawsze kupowałem głośniki tej firmy i nigdy sie nie zawiodłem, a tu teraz takie rozczarowanie
Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 12:00 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: