Zastanawiam sie nad zmiana silnika na 1.8 ABS, jednak nie chcialbym zmieniac skrzyni, bo widzi mi sie automat
Robil juz ktos z was taka zamiane??? Co musialbym jeszcze zmienic przy zmianie silnika???
Z gory dzieki za pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dokladnie tak mam na skrzyniByku21 pisze:Oznaczenia P,N,R,1,2,3,D
Hmm czyli temat wytrzymalosci skrzyni mamy z glowyByku21 pisze:Czyli skrzynia czwórka![]()
Więc ABS powinien współgrać z tą skrzynią bez najmniejszych problemów,ale jeszcze luknę do znajomego,chyba,że ktoś z forum to skomentuje wcześniej
[ Dodano: 21 Cze 2009 22:48 ]
Na forum nawet są tematy,że mają niektórzy 1,8 ABS z tą samą skrzynią co 1,8 AAM,a nawet można i większej mocy silnik wsadzić...Ja miałem w pasku B3 automat z 1,8 PF(107KM) i kumpel ode mnie tą skrzynię kupił i ma w pasku B3 2,0 16V i nie narzeka...Prędkość max się tylko zmniejsza
No wlasnie nie posiadam, ale z tego co przeczytalem o MFA, to jest raczej do zrobienia malym nakladem. Dzisiaj sprawdzilem ile przelozen ma ta moja skrzynia i o dziwo zawital w niej 5 biegByku21 pisze:A posiadasz w ogóle MFA????Jak nie to wpisz w szukajce i tam masz odpowiedź na swoje pytania...Z ABS-em troszkę roboty jest,a MFA to już dużo prostsze...
DokladnieByku21 pisze:Jak piąty???A pisałeś,że na skrzyni opis jest 4-ro biegowy...Dzisiaj sprawdzilem ile przelozen ma ta moja skrzynia i o dziwo zawital w niej 5 bieg
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 62 gości