t0mal pisze:(o ile się nie myle, to powinny być tam 3 sprężynk
i tak jest zmodyfikowane są dwie ale to nie tu jest przyczyna.
t0mal pisze:Pozatym zasanawia mnie kolena rzecz Czy pompa w AAZ jest naprawde taka sama jak w 1.6 i pasuje? O ile się nie myle to w 1.9 jest dłuższe osadzenie, tam przy kole pasowym
jeśli włożysz ją razem z kołem pasowym od 1.9 to będzie pasować tylko wiertcisz otworek w słonie żeby nakrętka nie ocierała się o osłonę.
Michaś_1977 pisze:arwam, ale jak myślisz,fala może różnić się grubością od tej,na której teraz jeżdżę.Grubością,nie wysokością krzywek(!),bo jeśli grubość jest taka sama,to przerzucę ją i próba...
Michaś_1977, raczej wymiary są standrowe choć wiadomo że istnieje tolerancja wykonania i po to są podkładki do niwelowania tych odchyłek.
spróbuj może przełożyć tłokorozdzielacz z mojej a podkładkę między tłokorozdzielaczem pozostaw z tej nie modzonej.
myślę jeszcze nad możliwością czy nie jak wtedy zniemiałem uszczelnienia i zdjąłem wtedy dwie podkładki z pod najdłuższej sprężynki bo ty masz na hydro popychaczach a ja miałem pompę zmodzoną pod kątem silnika na płytkach żeby nie miał najmniejszych oporów przed przekroczeniem 6500rpm.
u ciebie taka sytuacja wydarzyłaby się tylko raz bo przy takich obrotach i większym ciśnieniu doładowania
spróbuj jeszcze raz może założyć tą sprężynkę którą żeśmy zdemontowali z dźwigni dozownika jak przekładaliśmy bebechy do drugiej pompy tylko troszkę mniej tych podkładek niż wtedy bo silnik Ci nie będzie chciał schodzić z obrotów a dymienia powinno być mniej poniżej 1500rpm niż wtedy jak miałeś tyle podkładek