[mk3] TDI jaki Olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] TDI jaki Olej
Witam. Zastanawiam się jakim olejem zalać silnik mojego golfa. 1.9 tdi, 90tka, ok 275tys km, silnik w b.dobrym stanie. Auto bylo i jest użytkowane na dłuższych trasach. Czekam na propozycje. Pozdrawiam maniaków diesli...choć ostatnie -30 nauczylo mnie pokory i cierpliwości gdy czekałem na kolejke. Pozdrawiam
Witam. Nie mam zielonego pojęcia co w nim jest...ale wole wymienić. Szarpne się jeszcze na pasek rozrządu. A poźniej, pomagając sobie opisami z forum, wymieniam podświetlenie tablicy, świateł, nawiewów itd. Jestem teoretykiem w samochodach, więc czas zacząć "ćwiczyć". Skzoda tylko, że auto ma 4poduchy. Boję się ruszać boczków drzwi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Z tego co wiem to jedna jest w kierownicy druga w desce rozdzielczej a te pozostałe dwie są siedzeniach z boku pisze AIRBAG więc może rudszać boczki dowoli tylko pytanie po co??phanteon pisze:Skzoda tylko, że auto ma 4poduchy. Boję się ruszać boczków drzwi.
Jak bedziesz zmieniał pasek rozrządu zmień zaraz wszystkie filtry (paliwo,pyłkowy,olej) jak jak kupiłem mojego to koszt pasek+filtry ok 600zł ale warto raz powymieniać i mieć święty spokój
Są auta i są VolksWageny
Witam ponownie. Wiem gdzie są poduszki w moim autku
...chodzi o to, że w drzwiach są prawdopodobnie czujniki, nie chciałbym żeby wystrzeliły. Po co otwierać? Choćby po to, żeby przesmarować linki okien, podokręcać wszystko. Filtry są nowe(oprócz oleju-dziwne to wiem)...mówisz 6 stówek...hmm..trochę sporo...ale i tak pasek rozrządu i olej wymienie.
Pozdrawiam
P.S. Czy wszyscy dostajecie na urodziny życzenia z serwisu?Ja wczoraj dostałem..było mi bardoz miło

Pozdrawiam
P.S. Czy wszyscy dostajecie na urodziny życzenia z serwisu?Ja wczoraj dostałem..było mi bardoz miło