Sprzegło 1.8 rp

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mendrek
Ma gadane
Ma gadane

Sprzegło 1.8 rp

Post autor: mendrek » ndz cze 21, 2009 21:12

Witam panowie mam do was pytanie poniewaz padlo mi sprzeglo nie wiem co jest bo pedal idzie w podloge bez oporu. Mysle ze to padlo lozysko które docisk mi dociska w silniku 1.8 rp lecz nie jestem pewien,. Auto mam dopiero 3 tygodnie i taka sprawa. Lecz mam do was pytanie czy sprzeglo z silnika 1.3 bedzie pasowac do 1.8 wiem ze tarcza jest mniejsza lecz czy wyglada tak samo i czy rowek ma taki sam na walek. Pozdrawiam co mozecie mi doradzic. w tej sprawie.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » ndz cze 21, 2009 21:21

nie kombinuj :bajer:
musisz zakupic kompletne sprzęgło według katalogu !
tj koszt 180-200zł
za LUK
załozysz i bedziesz się cieszył bezawaryjną jazda

Awatar użytkownika
mendrek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: mendrek » ndz cze 21, 2009 21:27

a co to moglo sie popsuc Panowie bo ta fajche od sprzegla co linka ciagnie ruszam reka i chodzi luzno a powinna isc z oporem. Mozecie podradzic jutro bede skrzynie sciagal najprawdopodobniej. A ja tak przegladajac zdjecia skrzy i patrzylem w etce i mysle ze to padlo cos w tej czesci skrzyni gdzie porusza sie taki waleczek co idzie do docisku. Jutro przed zdjeciem skrzyni przejże to i zobacze czy przypadkiem cos nie w tym padlo daje foto z etki i skrzyni

Obrazek Obrazek

Problem rozwiazany do wymiany tarcza, talezyk od docisku oraz wahadełko co pcha łożysko oporowe.. Temat do zamkniecia i usuniecia
Ostatnio zmieniony pn cze 22, 2009 15:32 przez mendrek, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”