Miska olejowa w Mk4 GTI - jak ją chronić ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- WILCZEK MK4 GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miska olejowa w Mk4 GTI - jak ją chronić ?
Witam mam problem z miska w mojej 4 mam autko posadzone na gwincie, jezdze ostroznie ale niestety z ta miska same problemy 3 razy juz musialem ja wyjmowac i spawac problem jest w tym ze ona jest z aluminium moze sa jakies zamienniki lub pasujace od innego vw z innego materialu? orientuje sie ktos?
Ostatnio zmieniony wt mar 10, 2009 14:33 przez WILCZEK MK4 GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
- WILCZEK MK4 GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
- WILCZEK MK4 GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
- WILCZEK MK4 GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
- TDIfan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam
Czy ta płyte 1J0 018 930 C z tej oto aukcji http://allegro.pl/item522771991_oslona_ ... metal.html da sie jakos wmontowac do mk4 tdi (powinna byc 1J0 018 930 B).
Sprzedawca posiada tylko wersje C a cena jest mega atrakcyjna ( w zestawie sa uchwyty i gumy) a w ASO VW cenią sobie 568zł za płytę + 300-400zł za mocowania i odboje...
Czy ktos miał do czynienia z obiema płytami i wie jakie sa roznice miedzy wersja dla benzyni i diesla (moze wystarczy cos dogąc inaczej itd)??
Czy ta płyte 1J0 018 930 C z tej oto aukcji http://allegro.pl/item522771991_oslona_ ... metal.html da sie jakos wmontowac do mk4 tdi (powinna byc 1J0 018 930 B).
Sprzedawca posiada tylko wersje C a cena jest mega atrakcyjna ( w zestawie sa uchwyty i gumy) a w ASO VW cenią sobie 568zł za płytę + 300-400zł za mocowania i odboje...
Czy ktos miał do czynienia z obiema płytami i wie jakie sa roznice miedzy wersja dla benzyni i diesla (moze wystarczy cos dogąc inaczej itd)??
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
to nie tylko ty masz problem z tym zawieszeniem i miska nisko usytowana .ja zamówiłem sobie w firmie blache ze stali nierdzewnej i chłopaki na firmie mają mi ja wyprofilować do mojego auta zebym już misek nie kupował bo za duze koszty tego sa
DjGonzales
Mama Tata macie w domu pożądanego wariata prędkości
Mama Tata macie w domu pożądanego wariata prędkości
Mam u siebie załozona płyte taką jaką ASO sprzedaje. Auto nie ma gleby ale na naszych drogach wiadomo jak jest dlatego zdecydowałem się na montaż. Płyta jest naprawdę pancerna, dodatkowo polakierowałem ją proszkowo by ruda się prędko nie chwyciła :green_fuck: Jezdze teraz spokojnie bez obawy o miske ale zdarza mi się przycierac płyta o asfalt, jest nisko zamontowana. Z glebą mogłoby być w ogóle cięzko jeżdzic. Będe miał możliwosc to Ci zmierze ile płyta odstaje od miski.
- WILCZEK MK4 GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jakby ktoś szukał to tu jest aukcja (już zakończona) kolesia z Łodzi: http://www.swistak.pl/a4078988,Oslona-d ... lowa.html# osłona metalowa wraz z uchwytami i śrubami - 290zł (koszt samych i nitowkrętów śrub w ASO to ok. 120zł).
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .