MK4 kable tylnych głośników

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
dominiks1980
Ma gadane
Ma gadane

MK4 kable tylnych głośników

Post autor: dominiks1980 » czw cze 18, 2009 18:04

Witam. Podłączając radio zauważyłem ze kostka iso ma wszystkie przewody głośnikowe i idą ona w głąb auta, myślałem ze kable do tylnych drzwi są pociągnięta, okazało się że nie, co nie zmienia faktu ze z iso wychodzą.

Czy ktoś wie gdzie się kończą ??

Awatar użytkownika
zmick
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zmick » czw cze 18, 2009 19:12

Wpisz w googlarce kostka iso i poczytaj

W kostce jest wiele przewodów - podłączenie głośników (przód + tył), masa, zasilanie itd, itp). Na pierwszym lepszym schemacie znajdziesz co do czego

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » czw cze 18, 2009 19:16

zmick pisze:W kostce jest wiele przewodów - podłączenie głośników (przód + tył), masa, zasilanie itd, itp). Na pierwszym lepszym schemacie znajdziesz co do czego
Chyba troszkę nie na temat..
Kolega dominiks1980 nie pytał o schemat kostki ISO, bo z Jego wypowiedzi rozumiem, że ma pojęcie o kostkach ISO i która jest która. A jak już to gdzie się kończą kable głośnikowe, które z kostki wychodzą.
dominiks1980 pisze:Czy ktoś wie gdzie się kończą ??
Jeśli to są oryginalne przewody to może ktoś uciął gdzieś w okolicach drzwi, ewentualnie w przelotce między tylnymi drzwiami a słupkiem.
Jeśli natomiast ktoś te kable dorzucał to ich szukanie jest jak wróżenie z fusów. Mogą się kończyć zarówno pod deską jak i gdzieś w progu.

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » pt cze 19, 2009 16:13

W golfie jak z tyłu nie ma głośników a radio oryginalne to BETA to fabrycznie nie idą kabl;e na tył ani z kostki, są wolne miejsca

Awatar użytkownika
dominiks1980
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: dominiks1980 » pt cze 19, 2009 16:43

zmick i chmurapawel nauczcie sie czytać ze zrozumieniem nim zaczniecie znów pisać nie na temat.

Pisze chyba jasno że z iso wychodzi komplet przewodów ( tych dla przednich głośników jak i tylnych ) niestety do drzwi już nie dochodzą. Dodam że są to orginalne kable, nikt ich sam nie dorabiał.
Moje pytanie to czy ktoś już tak miał i udało mu się je znaleść ?

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » pt cze 19, 2009 18:41

No właśnie o tym pisze, jak kable ori wychodzą to musiałęś mieć kiedyś głośniczki z tyłu, lub raz widziałęm żę 4 kanały były podłączone po d przednie głośniki czyli 2 basowe i 2 soprany.

Tak było w samochodzie z polskiego salonu i radiu nie oryginalnym zamontowanym przez salon
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2009 18:42 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zmick
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zmick » pt cze 19, 2009 18:49

dominiks1980 pisze:zmick i chmurapawel nauczcie sie czytać ze zrozumieniem nim zaczniecie znów pisać nie na temat
Sorki stary. Jak jesteś taki do przodu to radź se sam. Chciałem dobrze, kolega chmurapawel, również. Jeżeli zamiast piodziękować mimo nawet nietrafnej odpowiedzi zaczynasz od obstawiania życzliwych tobie ludzi - z całym szacunkiem - życzę powodzenia na forum

Pozdrawia

Awatar użytkownika
dominiks1980
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: dominiks1980 » sob cze 20, 2009 11:49

chmurapawel też mi to przyszło do głowy. Przewody które w iso przeznaczone są na tylne głośniki nie są podpięte pod np. soprany, wyciszenie tylnego kanału w radiu nic nie zmienia w graniu przedniego zestawu głośników.
Jest możliwe żeby były zawinięte gdzieś w słupku lub progu.

zmick poprostu czytaj uważnie posty.

Awatar użytkownika
zmick
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zmick » sob cze 20, 2009 12:01

dominiks1980 pisze:zmick poprostu czytaj uważnie posty.
Twoich już nie będę :green_fuck:

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » sob cze 20, 2009 12:05

Nie wydaje mi sie żeby były, jak już ktoś ciągnol kable to by dociągnoł do końca, chyba że miał zamiar ale mu nie poszło bo to nie takie proste.
Włąsnie w słupku i do drzwi, tam jest najgorzej

Awatar użytkownika
dominiks1980
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: dominiks1980 » sob cze 20, 2009 12:46

Kable właśnie są orginalne i łączą się w zaizolowaną wiązkę wraz z innymi kablami z iso. To nie jest że ktoś je dorobił. Pozostaje mi jedynie porozbierać progi i słupek i sprawdzić czy tam są.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”