MK4 kable tylnych głośników
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- dominiks1980
- Ma gadane
MK4 kable tylnych głośników
Witam. Podłączając radio zauważyłem ze kostka iso ma wszystkie przewody głośnikowe i idą ona w głąb auta, myślałem ze kable do tylnych drzwi są pociągnięta, okazało się że nie, co nie zmienia faktu ze z iso wychodzą.
Czy ktoś wie gdzie się kończą ??
Czy ktoś wie gdzie się kończą ??
Chyba troszkę nie na temat..zmick pisze:W kostce jest wiele przewodów - podłączenie głośników (przód + tył), masa, zasilanie itd, itp). Na pierwszym lepszym schemacie znajdziesz co do czego
Kolega dominiks1980 nie pytał o schemat kostki ISO, bo z Jego wypowiedzi rozumiem, że ma pojęcie o kostkach ISO i która jest która. A jak już to gdzie się kończą kable głośnikowe, które z kostki wychodzą.
Jeśli to są oryginalne przewody to może ktoś uciął gdzieś w okolicach drzwi, ewentualnie w przelotce między tylnymi drzwiami a słupkiem.dominiks1980 pisze:Czy ktoś wie gdzie się kończą ??
Jeśli natomiast ktoś te kable dorzucał to ich szukanie jest jak wróżenie z fusów. Mogą się kończyć zarówno pod deską jak i gdzieś w progu.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- dominiks1980
- Ma gadane
zmick i chmurapawel nauczcie sie czytać ze zrozumieniem nim zaczniecie znów pisać nie na temat.
Pisze chyba jasno że z iso wychodzi komplet przewodów ( tych dla przednich głośników jak i tylnych ) niestety do drzwi już nie dochodzą. Dodam że są to orginalne kable, nikt ich sam nie dorabiał.
Moje pytanie to czy ktoś już tak miał i udało mu się je znaleść ?
Pisze chyba jasno że z iso wychodzi komplet przewodów ( tych dla przednich głośników jak i tylnych ) niestety do drzwi już nie dochodzą. Dodam że są to orginalne kable, nikt ich sam nie dorabiał.
Moje pytanie to czy ktoś już tak miał i udało mu się je znaleść ?
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No właśnie o tym pisze, jak kable ori wychodzą to musiałęś mieć kiedyś głośniczki z tyłu, lub raz widziałęm żę 4 kanały były podłączone po d przednie głośniki czyli 2 basowe i 2 soprany.
Tak było w samochodzie z polskiego salonu i radiu nie oryginalnym zamontowanym przez salon
Tak było w samochodzie z polskiego salonu i radiu nie oryginalnym zamontowanym przez salon
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2009 18:42 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorki stary. Jak jesteś taki do przodu to radź se sam. Chciałem dobrze, kolega chmurapawel, również. Jeżeli zamiast piodziękować mimo nawet nietrafnej odpowiedzi zaczynasz od obstawiania życzliwych tobie ludzi - z całym szacunkiem - życzę powodzenia na forumdominiks1980 pisze:zmick i chmurapawel nauczcie sie czytać ze zrozumieniem nim zaczniecie znów pisać nie na temat
Pozdrawia
- dominiks1980
- Ma gadane
chmurapawel też mi to przyszło do głowy. Przewody które w iso przeznaczone są na tylne głośniki nie są podpięte pod np. soprany, wyciszenie tylnego kanału w radiu nic nie zmienia w graniu przedniego zestawu głośników.
Jest możliwe żeby były zawinięte gdzieś w słupku lub progu.
zmick poprostu czytaj uważnie posty.
Jest możliwe żeby były zawinięte gdzieś w słupku lub progu.
zmick poprostu czytaj uważnie posty.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- dominiks1980
- Ma gadane