witam,
może pomożecie, miałem silnik z oznazeniem APE z 99 roku, po awarii kupiłem podobny z tym samym oznaczeniem APE ale z 2001 roku (niby), teraz znajomy powiedział, że numery kodowe/oznaczenia silników różnią się w zależności od roku produkcji więc niemożliwe jest abym miał ten sam kod na silniku z 2001 r. Czy to prawda?
mkIV 1.4 16V
numery kodowe/oznaczenia silników
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wg danych zawartych na tej stronie : http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... toren.html
wychodzi na to, że tego silnika nie montowano do Mk4 od czerwca 2000 roku ale jest jeszcze możliwość, że silnik faktycznie jest z 2001 tylko pochodzi z innego samochodu koncernu V.A.G. np. Seata, Skody itp.
Była kiedyś fajna strona www.bitnet.ro/VW gdzie były podane daty produkcji każdego rodzaju silników oraz lata, w których dany silnik był montowany do danego rodzaju samochodu ale strony już nie ma a nie znalazłem jej odpowiednika.
wychodzi na to, że tego silnika nie montowano do Mk4 od czerwca 2000 roku ale jest jeszcze możliwość, że silnik faktycznie jest z 2001 tylko pochodzi z innego samochodu koncernu V.A.G. np. Seata, Skody itp.
Była kiedyś fajna strona www.bitnet.ro/VW gdzie były podane daty produkcji każdego rodzaju silników oraz lata, w których dany silnik był montowany do danego rodzaju samochodu ale strony już nie ma a nie znalazłem jej odpowiednika.
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2009 00:21 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
- mariusz75
- Forum Master

- Kontakt:
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE