Central na pilota-jak podlaczyc kierunki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
z tego co pamietam ja u siebie wpialem sie w kabel od awaryjek nie pamietam dokladnie co i jak ale chyba tak zrobilem znajdz go u siebie zepnij na krotko i sprawdz
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- Szamper
- OEM+
- Auto: 7R Variant, 4R32
- Kontakt:
misiek10111 pisze:U MNIE TO BYŁO TAK, Z CENTRALKI WYCHODZĄ DWA KABLE KOLORU BRĄZOWEGO I PODPIOŁEM JE DO JEDNEGO I DRUGIEGO + PRZEDNICH KIERUNKOWSKAZÓW, NA ZŁĄCZCE PRZY SAMEJ LAMPIE(PO JADNYM KABELKU NA LAMPĘ)
Ja zrobilem dokladnie tak samo... ze sterownika wychodzily dwa kable brazowy i bialy ktore podlaczylem do kabli od przednich kierunkowskazow(pamietaj zeby podpiac sie do +)Po tym zabiegu po zamknieciu/otwarciu auta ladnie mrugaja mi wszystkie kierunki.
Pozdrawiam
to rozdziel go na dwa i podłącz pod kierunki, a diody koniecznie nie musisz montować, to są diody zaporowe, montuje je się po to ze gdyby poszło jakieś zwarcie ze str. kierunkowskazów to dioda ma za zadanie zatrymać prąd zwarcia żeby nie spaliło centralki( ja nie montowałem u siebie, mimo że kupiłem diody)rafi1985 pisze:jeden kabel i w instrukcji jest napisane ze trzeba jakies diody montowac
...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czesc jak zakładałem u siebie central to w zestawie miałem kabel od razu rozdielony z diodalmi. Kolor jest nie istotny, bo jak pisano wczesniej rózne firmy, rózne kolory kabli mają.
Moja propozycja:
jesali chcesz to mieć dobrze zrobione i masz czas na zabawe to zainwestuj te pare groszy w te diody, "rozdziel" kabel i załóż na nie te diodki zaporowe, zabezpiecz dobrze i podłacz pod kierunki..
Potem kable w kierunki podpinasz pod kierownica i wszystko działa idealnie.
Co do Awaryjnych.. to też jest rozwiazanie, chociaż proponuje bys zrobił to jak wyzej.
Moja propozycja:
jesali chcesz to mieć dobrze zrobione i masz czas na zabawe to zainwestuj te pare groszy w te diody, "rozdziel" kabel i załóż na nie te diodki zaporowe, zabezpiecz dobrze i podłacz pod kierunki..
nawet jesli diody nie są potrzebne do funkcjonowania kierunków, to bedziesz miał pewnosc ze masz to dobrze zrobione i nic ci sie nie popali( i tak sie z tym musisz bawić..)misiek10111 pisze:to rozdziel go na dwa i podłącz pod kierunki, a diody koniecznie nie musisz montować, to są diody zaporowe, montuje je się po to ze gdyby poszło jakieś zwarcie ze str. kierunkowskazów to dioda ma za zadanie zatrymać prąd zwarcia żeby nie spaliło centralki
Potem kable w kierunki podpinasz pod kierownica i wszystko działa idealnie.
Co do Awaryjnych.. to też jest rozwiazanie, chociaż proponuje bys zrobił to jak wyzej.
Pozdrawiam Wilku
-----------------------------
Razem mkniemy przez świat.
-----------------------------
Razem mkniemy przez świat.
- Paweł Marek
- V.I.P.