uruchomienie passata bez przepływomierza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
uruchomienie passata bez przepływomierza
Witam...Czy jest możliwość uruchomienia passata 1,8 PF bez przepływomierza????
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
napewno jeśli masz LPG to dasz radę
... a tak serio to chyba na benzynie nie bardzo, bo z przepływki brana jest informacja o temperaturze powietrza zasysanego i ilości zasysanego powietrza... czyli bez tej temperatury to jeszcze komputer chyba by sobie poradził, podstawiając jakąś wartość domyślną - utrudnione odpalanie silnika w chłodne dni. Ale z ilością powietrza to chyba nie bardzo, Bo im bardziej wciskasz gaz to rośnie podciśnienie które wciąga przez przepływomierz powietrze, odchylając jego klapę... na tej podstawie (ale nie tylko) jest dostosowywana mieszanka paliwa i kąt wyprzedzenia zapłonu... po tym chyba też sterownik rozpoznaje czy silnik jest obciążony czy nie...
to moje zdanie jednak nie poparte żadnym praktycznym doświadczeniem... mam 2e i nawet nie próbuje go odpalać bez oryginalnego przepływomierza...
to moje zdanie jednak nie poparte żadnym praktycznym doświadczeniem... mam 2e i nawet nie próbuje go odpalać bez oryginalnego przepływomierza...
Ostatnio zmieniony czw cze 18, 2009 12:48 przez -=ren=-, łącznie zmieniany 1 raz.
mam po wypadku paska i ktoś chce go kupić...odpięta była wiązka od czujników,cała z silnika wyjęta,przekaźniki wyjęte i niestety okazało się,że brakuje również komputera od PF,a włożony jest od GX...Ten kupiec wczoraj do pierwszej w nocy ślęczał na d autem i próbował odpalić,a dziś drugi raz przychodzi...A bez kompa to lipa pewnikiem totalna...
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
- Paweł Marek
- V.I.P.

niema szans na komputerze z GX, przecież PF ma wtryski elektryczne które są sterowana z komputera, a komputer GX niema takiej możliwości. O ile to GX na mechanicznym wtrysku, bo wg rozpiski na naszej stronie GX może być też na digifancie tak samo jak PF i wtedy powinien zagadać. Natomiast PF bez przepływki odpala, będzie bardzo kulał ale jechąć kawałek się da.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.