Nie pali na wszystkie gary
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
sylwekzyla
- Ma gadane

Nie pali na wszystkie gary
W związku z tym że występują u mnie drgania silnika po nagrzaniu na biegu jałowym, zrobiłem dziś test. Na włączonym silniku odłączałem po kolei świece. Zacząłem od prawej strony. I co się okazało, że po odłączeniu trzech pierwszych świec, silnik nie chodził tak jak powinien, a jak odłączałem czwartą świece to silnik chodził tak jak na czterech świecach, Czyli z tego wynika że nie pali mi na tym garze, ale iskre z kopułki było widać. Co w związku z tym zrobić?
- mlodyyy_89
- Mały gagatek

Jesli masz mozwliosc to sprawdz sobie cisnienie na tym cylindrze jakie masz a jakie na innych. Znajomy miał podobna sytuacje i przyczyna była wypalona uszczelka pod glowica miedzy cylindrami i nie pracowal mu tak jak powinien
[img]http://images38.fotosik.pl/132/7af62fc2629793b6.jpg[/img] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=236159 <-- My ByŁy GoLf Mk3
-
sylwekzyla
- Ma gadane

kolejność zapłonu to 1-3-4-2. czy li pierwszy trzeci czwarty drugi cylinder...
[ Dodano: 17-06-09, 17:57 ]
jak zdejmiesz osłonę paska rozrządu i ustawisz rozrząd na znakach, to wtedy palec kopułki powinien ustawić się na pierwszym i pokryć z taka kreską wyciętą na rancie aparatu zapłonowego, widocznej po zdjęciu kopułki...
[ Dodano: 17-06-09, 17:57 ]
jak zdejmiesz osłonę paska rozrządu i ustawisz rozrząd na znakach, to wtedy palec kopułki powinien ustawić się na pierwszym i pokryć z taka kreską wyciętą na rancie aparatu zapłonowego, widocznej po zdjęciu kopułki...
-
sylwekzyla
- Ma gadane