Gdzie jest kod silnika?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzie jest kod silnika?
Witam
Kupilem silnik i jak na razie to jedyne co o nim wiem to to, ze jest to silnik VW/Audi 1.8 na gazniku.
Nie znam jego przebiegu ani z jakiego jest auta.
Chcialem do tego dojsc po kodzie silnika, ale jak na razie nie wiem gdzie go szukac. Silnik lezy w garazu wczoraj zostal rozebrany. Wiec caly blok mam "na dloni"
Gdzie szukac tego kodu? Jest mi to potrzeben bo che kupic do niego pierscienie panewki simeringi itp.
PS Mozecie mi polecic jakis sklep z czesciami do silnikow? (jestejm z wroclawia) moze byc to oczywiscie jaki internetowy sklep
Potrzebuje:
pierscienie
komplet uszczelek
simeringi
i mozliwe ze panewki.
PozdraVWiam Royce
Kupilem silnik i jak na razie to jedyne co o nim wiem to to, ze jest to silnik VW/Audi 1.8 na gazniku.
Nie znam jego przebiegu ani z jakiego jest auta.
Chcialem do tego dojsc po kodzie silnika, ale jak na razie nie wiem gdzie go szukac. Silnik lezy w garazu wczoraj zostal rozebrany. Wiec caly blok mam "na dloni"
Gdzie szukac tego kodu? Jest mi to potrzeben bo che kupic do niego pierscienie panewki simeringi itp.
PS Mozecie mi polecic jakis sklep z czesciami do silnikow? (jestejm z wroclawia) moze byc to oczywiscie jaki internetowy sklep
Potrzebuje:
pierscienie
komplet uszczelek
simeringi
i mozliwe ze panewki.
PozdraVWiam Royce
To napisz co znalazłeś, elentualnie napisz ten numer to Ci się postaramy powiedzieć czy to wogóle jest nr silnika czy nie, a jeśli numeru nie będzie to walnij foty i ktoś rozpozna ten silnikRoyce pisze:Dzieki, wieczorkiem sprawdze i dam znac czy znalazlem :/ nr to widze ale nie ma zadnego oznaczenia przed nimi no ale sprawdze jeszcze raz pozniej
Chyba znalazlem nr zaczyna sie od YP ale na stronie http://www.vwgolf.pl/?page_id=172 nie znalazlem takiego oznaczenia do silnika 1.8. Jest takie oznaczenie ale tylko do silnikow 1.6. :/
Co to moze oznaczac? Blad w tabeli? przebijane numery?
Ostatnio zmieniony pn mar 02, 2009 21:02 przez Royce, łącznie zmieniany 1 raz.
to może oznaczać ,że kupiłeś 1,6 a nie 1,8Royce pisze:Chyba znalazlem nr zaczyna sie od YP ale na stronie http://vwforum.pl/silniki/tech6.html nie znalazlem takiego oznaczenia do silnika 1.8. Jest takie oznaczenie ale tylko do silnikow 1.6. :/