Zacznę od początku od jakiegoś czasu stale łapałem notlaufy,więc zrobiłem diagnostykę Vagiem u uyssego(wielkie dzięki) i wyszła diagnoza zapieczone kierownice.
Dwa dni temu oddałem turbo do czyszczenie do firmy tym się zajmującej w Płocku.
Owszem namęczyli się chłopaki żeby ją rozpołowić więc długo czekałem na ocenę w jakim jest stanie.
Dziś telefon że oprócz tego że kieronice zapieczone to w części gorącej pogięte i wyszczerbione są łopatki(widać że stara usterka bo całość równo osmolona nic świeżego)podobno coś z silnika uszkodziło łopatki.
Proponują regenerację z wymianą wałka za 1200zł i 6miechów gwarancji.
Ja średnio wierzę w regenerację (niestety cena nowej mnie powaliła ponad 2tyś).
dziś siedziałem na kompie wiem że niektórzy montują do ASV turbinę od ARL tylko obrót części zimnej o 90 st. + dodatkowy wężyk(pewnie Vagiem trzeba też pomajstrować). Szukałem na allegro(wiem nie jest to najlepsze miejsce do kupowania turbiny):
http://www.allegro.pl/item648912205_tur ... 150km.html
Sam nie wiem co mam zrobić. Wiem że macie w tym doświadczenie pomóżcie
[ Dodano: 16 Cze 2009 23:10 ]
Wszystko inne wyczyszczone. Dolot czyściłem płynem do czyszczenia felg aluminiowych + karcher efekt więcej niż zadowalający.Egr wyczyszczony i przygotowany do zaślepienia. Kat. miał dziś pójść w niepamięć ale wiadomość o śmierci turbimy podcieła mi skrzydła.
Sam nie wiem co wybrać. Ubtyki w łopatkach były duże (wielkości 3-4 mm) więc wirnik do wymiany tylko czy warto czy nie lepiej kupić np.turbo od ARL-a używanego.
Bora-Turbina w ASV zniszczone łopatki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Bora-Turbina w ASV zniszczone łopatki
Kolego, a jaka to firma i gdzie w Płocku? Ja rok temu też dawałem do czyszczenia na Kostrogaju do G-Service. Teraz chcą 300zł, może jest jeszcze inna firma (tańsza) co się tym zajmuje w Płocku?tomibull pisze:...oddałem turbo do czyszczenie do firmy tym się zajmującej w Płocku.
odp
Za czyszczenie chcieli 150zł. Problem w tym że wirnik miałem poszarpany więc wałek do wymiany a skoro wałek to i cała regeneracja. Cena wyszła 1200zł. Już trudno dziś odpowiedziałem żeby robili. Ja duzo jeżdzę bo pracuję w łodzi. Potrzebny mi samochód więc nie mogłem czekać zbyt długo.
Przez krótki moment przeszła mi myśl aby założyć od ARL i nowy program zapodać na dużo koni ale nie miałem takiej gotówki w tym momencie.
Mam nadzieję że po wszystkich tych naprawach i modyfikacjach które zastosowałem autko posłuży mi długo i sprawnie.
Ps. Firma to TURBO-Wir w miejscowości Biała za petrochemią.pozdrawiam
Napiszę jak się sprawuje po naprawie.
Przez krótki moment przeszła mi myśl aby założyć od ARL i nowy program zapodać na dużo koni ale nie miałem takiej gotówki w tym momencie.
Mam nadzieję że po wszystkich tych naprawach i modyfikacjach które zastosowałem autko posłuży mi długo i sprawnie.
Ps. Firma to TURBO-Wir w miejscowości Biała za petrochemią.pozdrawiam
Napiszę jak się sprawuje po naprawie.