Gdzieś wyczytałem na forum, że komuś właśnie po wymianie kopułki spadły obroty na biegu jałowym.
Na wolnych obrotach po nagrzaniu silnik zaczyna drgać
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mam identyczną przypadłość, na zimnym przy ssaniu OK, jak się rozgrzeje i obroty spadną zaczyna drgać. Wydaje mi się, że u mnie zaczęło się po wymianie świec, kopułki z palcem i kabli. Niestety wymienione części zostawiłem 500km stąd, więc dopiero za jakiś czas będę w stanie to potwierdzić drogą eliminacji 
Gdzieś wyczytałem na forum, że komuś właśnie po wymianie kopułki spadły obroty na biegu jałowym.
VW
-
sylwekzyla
- Ma gadane

Przynajmniej nie jestem sam z tą przypadłością. Oprócz tego drgania to dźwięk z tłumika też jest nieregularnyEngelbert pisze:Mam identyczną przypadłość, na zimnym przy ssaniu OK, jak się rozgrzeje i obroty spadną zaczyna drgać.
A może silniczek krokowy wymaga przeczyszczenie?
[ Dodano: 18 Cze 2009 23:19 ]
Problem rowiązany.
Był pęknięty wąż od serwa i to on powodował że nie palił na czwartym garze. Zaizolowałem go dokładnie całego, podpiąłem i teraz chodzi równiótko bez żadnych drgawek
Ostatnio zmieniony wt cze 16, 2009 20:32 przez sylwekzyla, łącznie zmieniany 1 raz.